banner773

Turan Hançerli'den Kaz Dağları mesajı: Canlara dokunma

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Kaz Dağları’nda altın madeni için başlatılan doğa katliamına sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla tepki gösterdi.

YEREL 12.08.2019, 13:39
Turan Hançerli'den Kaz Dağları mesajı: Canlara dokunma

Yüzlerce bitki ve hayvan türünü, bölge halkının içme suyu olarak kullandığı Atıksu Barajı’nı bünyesinde barındıran Kaz Dağları’nda altın madeni kurulması için başlatılan doğa katliamı siyasilerin ve vatandaşların tepkilerine rağmen sürüyor. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, sosyal medya hesabından duygu dolu bir paylaşım yaparak doğanın talan edilmesine tepki gösterdi.

Hançerli açıklamasında, “Ne yerine dikeceğiniz fidanlar, ne de çıkaracağınız altın oradaki hayatın yerini tutabilir. Her ağaç bir can, her yok oluş bir ölüm, her yok ediş ise bir cinayettir. Kaz Dağları’na dokunma” ifadelerini kullandı.

“İnsan dünyanın efendisi değildir”

Hançerli açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Altın olmasa da olur ama oksijensiz yaşayamam. Su olmazsa ölürüm. Havama, suyuma, ağacıma dokunma. İnsan dünyanın efendisi, diğer canlılar da insanlığın kölesi değildir. Dağ, dağ olarak kalsın. Sen bu doğayla varsın. Doğaya dokunma. Tanıdığımız, tanımadığımız irili ufaklı yüzlerce canlı orada yaşam sürüyor. Canlara dokunma.”

Yorumlar (0)