Tüm Yerel Sen: 'Gaziemir Belediye Başkanının, esnek çalışmayı dahi uygulamaması akıl alır bir iş değildir'

Gaziemir Belediyesi’nde sürdürdüğümüz mücadele her yönüyle devam etmektedir. Bilindiği üzere Gaziemir Belediyesi yönetimi tarafından tüm çalışanlara yönelik baskılar her gün daha da şiddetlenerek artmaktadır.

YEREL 17.11.2020, 12:49 17.11.2020, 12:52
Tüm Yerel Sen: 'Gaziemir Belediye Başkanının, esnek çalışmayı dahi uygulamaması akıl alır bir iş değildir'

Memur arkadaşlarımızın analarının ak sütü gibi helal olan Toplu Sözleşmelerini almamaları bir yana; Bu uğurda mücadele eden onlarca memur, müdür ve başkan yardımcısı arkadaşlarımızın sürgün edilmesi, kızağa çekilmesi tam anlamı ile bir istibdat düzenidir.

Tüm bunların dışında Gaziemir Belediyesi’nde, bugün itibariyle tam anlamıyla hayati bir sorun daha teşekkül etmektedir. Tüm bilim insanlarının bütün dünyada pandeminin ikinci dalgası olarak tespit ettiği durum, olanca şiddetiyle ülkemizdeki etkisini her geçen gün daha fazla göstermektedir. Gizlenen sayılarla bile ortaya çıkan rakamların ürkütücü olduğu bir tablo, çok acil önlemlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini apaçık ortaya koymaktadır.

Tüm belediyelerde esnek çalışma sistemine geçilerek pandeminin yayılmasının daha da önlenmesi amaçlanmaktadır. Fakat Gaziemir'deki diktatöryal yönetim, bu önlemleri doğru ve yerinde bulmamış, esnek çalışmaya geçmemiştir. Sendikamızın onlarca kez bu konuyu gündeme getirmiş olmasına ve 3 kere bu konu ile ilgili yazı yazmasına rağmen hiçbir uyarımızı ciddiye almayan belediye yönetimi yarın doğabilecek tüm olumsuzlukların başlıca sorumlusudur.

Sokağa çıkma yasağının tekrardan gündeme geleceği bir dönemde esnek çalışmayı dahi hayata geçirmeyen bu yönetim anlayışı, tüm bilimsel verileri de hiçe saymaktadır. Türkiye'de yerel yönetimlerin yüz akı olan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul'da, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini savunduğu bir dönemde, Gaziemir Belediye Başkanının, esnek çalışmayı dahi uygulamaması akıl alır bir iş değildir.

Belediye yönetimini acilen bu yanlıştan dönmeye ve insanların hayatını tehlikeye atmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube olarak, her zaman akıldan bilimden ve insandan yana olan tavrımızı burada da ortaya koyuyoruz, koymaya da devam edeceğiz. Saygılarımızla...

Yorumlar (0)