'TOPRAKTAN HALKA'ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Belediyeye ait alanlarda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran Mudanya Belediyesi, yeni yılın hasadına başladı. Toplanan zeytinler, bu yıl da yağhanede işlem gördükten sonra zeytinyağı olarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

YEREL 02.11.2018, 14:12 02.11.2018, 14:12
'TOPRAKTAN HALKA'ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinde örnek uygulamalara imza atan Mudanya Belediyesi; ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere zeytinyağı olarak dağıtılmak üzere belediyeye ait alanlarda yetişen zeytinin hasadına başladı. Mudanya Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Zeytin Dalı Birimi’nden oluşan 25 kişilik ekip, Küçükyenice Mahallesi’ndeki 4 dönümlük arazide bulunan 70 ağacın hasadını gerçekleştirdi.

Toplanan zeytinler, işlenmek üzere zeytinyağı üretim tesislerine gönderilecek.

Üretim sonunda elde edilen zeytinyağı, Zeytin Dalı ekibi tarafından Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Mudanya’daki toprağın bereketini, Mudanyalılarla paylaşmaya devam edeceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kentimizin simgesi zeytinlerimizi bu yıl da hemşerilerimizle paylaşacağız. Çünkü biz birlikte Mudanya’yız, birlikte üretecek, birlikte sürdüreceğiz. Sevgi hasadımız bereketli olsun” diye konuştu.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)