Tiyatro oyuncuları da 'Mersin'e bir hakem lazım' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Selçuk Dereli, Altan Erkekli Sahnesi’nde yaz dönemi kursiyerlerin hazırladığı “Yolumuzu Bulalım” adlı oyunu izledi. Ali Erdoğan’ın yazdığı ve Mehmet Çeto Tekkanat’ın yönettiği oyunun ardından Dereli, sanata gönül veren tiyatro oyuncusu adaylarının dertlerini, taleplerini dinledi.

YEREL 22.10.2018, 11:41 22.10.2018, 11:41
Tiyatro oyuncuları da 'Mersin'e bir hakem lazım' dedi

Dereli’ye doğaçlama jesti 

 

Genç tiyatro oyuncusu adayları oyun sırasında Selçuk Dereli’ye bir de sürpriz yaptı. Oyunun adalete dair bölümünde genç oyuncu adaylarından birinin, ‘Adalet herkese, herkesime lazım, Mersin’e de bir hakem lazım, Selçuk Dereli, o da buradaymış’ doğaçlama repliği seyircilerden de büyük alkış aldı.

 

Mersin Kültür sanat kenti olacak

 

Dereli, oyunun bitiminde tiyatrocular tarafından sahneye davet edildi. Oyunda emeği geçen oyuncu adaylarına ve teknik emekçilere teşekkür eden Selçuk Dereli’ye kursiyerler tarafından oyunla ilgili yorumları, sanata sanatçıya dair projeleri, Belediye Başkanı olunca neler yapacakları soruldu. 

 

Dereli, Türkiye’de her dönem sanata ve sanatçıya dair önemli projelerin Sosyal Demokrat Belediyelerin gerçekleştirdiğini vurgulayarak “Şimdi ise insanlar düşünmesin, üretmesin diye bir çaba var. Ancak, biz sosyal demokratlar bu anlayışı asla kabul etmiyoruz. İnsanlarımızın birbirini tamamlayacak, diyaloglarını geliştirecek, tamamlayacak en önemli alanlardan biri sanattır, onu icra eden sanatçılarımızdır. İnsanımızın sanat ve kültür alanında geri kalmaması, toplumun kültür ve sanatla buluşması için büyük çabalarımız olacak. Spor, kültür ve sanat gibi alanların birleştirici ruhuyla Mersin’de bu alanlara derman olacağız. Ben Belediye Başkanı olduktan sonra Mersin Kültür ve Sanat alanında patlama yapacak. Bu etkinlikleri izlemek yetmez, bu etkinliklerin gerçekleşeceği imkanları sağlayıp kültür sanat faaliyetleriyle insanlarımızın buluşmasını sağlamak gerekir. Sizlerin de desteğiyle 2 milyon Mersinlinin başkanı olduğumda belediyenin imkanlarıyla her daim yanınızda olacağım, destek vereceğim, sanatın ve sanatçının destekçisi olacağım. Hep birlikte Mersin’i Türkiye’ye örnek dünya standartlarında bir kültür, sanat kenti yapacağız” dedi.

 

Dereli daha sonra oyun ekibiyle seyircilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0)