TİRİLYE GELECEĞİNİ OYLAYACAK

Mudanya’nın gelecek vizyonuna bilimin ışığında, proje demokrasisiyle karar veren Mudanya Belediyesi, Tirilye’yi 7 planlama bölgesine ayıran Kentsel Tasarım Projesi’yle ilgili düzenlediği çalıştayın ardından hazırlanan Revizyon İmar Planı’nın ön çalışmasını, halkın onayına sunacak. 20 Kasım Salı günü Tirilye Kültür Merkezi’nde yapılacak toplantıda Tirilye’nin geleceği oylanacak.

YEREL 14.11.2018, 11:36 14.11.2018, 11:36
TİRİLYE GELECEĞİNİ OYLAYACAK

Mudanya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan yerleşimlerinden biri olan Tirilye’de devam eden Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Çalışması kapsamında izlenecek yol haritası ve Kentsel Tasarım Projesi, “Tirilye Geleceğini Konuşuyor” çalıştayı ile bir kez daha masaya yatırılıyor. Toplam 20 hektar alanda bin 43 parselde 857 yapının bulunduğu Tirilye’de uygulanacak Kentsel Tasarım Projesi’nin taslak sunumu,Tirilyelilerin onayına sunulacak.

20 Kasım Salı günü Tirilye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan toplantı, saat 18.00’de başlayacak. Tirilye’nin gelecekteki yapılaşmasını, imar ve koruma kararlarını yeniden ele alıp daha güzel bir Tirilye için çalıştıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir yılı aşkın süredir çalışmaları süren, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve ÇEKÜL Vakfı’nın deneyimlerinden yararlanılan planla ilgili  hazırlanan sunuma tüm Mudanyalıları davet etti.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)