banner773

TARSUS GENÇLİK KAMPI LÖSEV ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV üyesi farklı yaş gruplarından gençleri ağırladı. Doğal ortamda, temiz havada gezinti yapan gençler, survivor alanında yarışmanın tadını çıkardı. Gençler, etkinlikle stres atma imkanı buldu.

YEREL 08.11.2020, 13:15
TARSUS GENÇLİK KAMPI LÖSEV ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yaş grubundan ve toplumun farklı kesimlerinden vatandaşların sosyal hayata katılmalarına yönelik projelerine aralıksız devam ediyor. Son dönemlerde farklı grupların ağırlandığı Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı, bu kez de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) üyesi farklı yaş gruplarından gençleri ve çocukları ağırladı.

Adana, Tarsus ve Mersin’de yaşayan ve geçmişte lösemi tedavisi görerek sağlıklarına kavuşan 20 genç ve çocuğun katılım gösterdiği program boyunca, Gençlik Kampı personelleri onları yalnız bırakmadı. Programa dahil olan emniyet mensuplarıyla bol bol fotoğraf çektiren gençler, özellikle Yunus Polis Timlerinin motosikletleriyle yakından ilgilendi.

Kampa hayran kaldılar

Doğal ortamda su kenarında yürüyüş yapan, sulama kanalları içerisindeki balıkları inceleyen LÖSEV üyeleri, kampın eşsiz güzelliklerine hayran kaldı. Yemek ikramı da yapılan gençler, survivor parkurunda mücadele etmenin heyecanını da yaşadı.

LÖSEV’de görevli sosyal hizmet uzmanı Büşra Ademoğlu, “Bu yıl lösemi ile mücadele eden çocuklarımız konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘LÖSEV’de her çocuk kahraman’ sloganıyla etkinlikler düzenleniyor. Hafta boyunca sosyal medya üzerinden ve belediyelerin desteğiyle etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Tarsus Gençlik Kampı’ndayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızla burada keyifli etkinlikler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Program boyunca konuk gençler ve çocuklarla yakından ilgilenen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise, “LÖSEV üyelerini ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın buradan keyif almaları bizleri de gururlandırıp, mutlu ediyor. Gençlerimiz buraya tekrar gelmek istediklerini söylediler. Birlikte güzel bir gün geçirerek stres attılar” diye konuştu.

Yorumlar (0)