Süt Senin Gurur Mersin'in projesi büyüyerek devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncelikli projelerinden biri olan ve geçen yıl “Süt Senin Gurur Mersin”in sloganıyla başlatılan proje, bu yıl dağıtım ağı genişletilerek devam edecek.

YEREL 18.11.2020, 09:21
Süt Senin Gurur Mersin'in projesi büyüyerek devam ediyor

Dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin süt alışkanlıklarını sağlamak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla geçen yıl 3 ilçede toplam 36 okulda dağıtımı gerçekleştirilen ve büyük takdir toplayan proje, bu yıl 13 ilçede 37 bin 500 öğrenciye haftada iki gün dağıtılmak üzere sürdürülecek. 13 ilçede toplam 148 okulda yapılacak dağıtımlarda 1 milyon 500 bin kutu süt öğrencilere ulaştırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer alan ve geçen yıl “Süt Senin Gurur Mersin”in sloganıyla başlatılan projenin bu yıl dağıtım ağı genişletilerek daha çok öğrenciye süt ulaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında hem çocuklar süt içmeye teşvik edilmeye, hem de Mersin’deki süt kooperatifleri desteklenmeye devam edilecek.

Dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin süt alışkanlıklarını sağlamak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla geçen yıl 3 ilçede toplam 36 okulda dağıtımı gerçekleştirilen ve büyük takdir toplayan proje, bu yıl 13 ilçede 37 bin 500 öğrenciye haftada iki gün dağıtılmak üzere sürdürülecek. Proje kapsamında süt dağıtımına bu ayın son haftasında başlanacak. Sütlerin hijyenik bir ortamda hazırlanıp paketlenmesi ve analizlerinin yapımı sürecinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek ve MENKOBİRLİK Başkanı Ömer Özcan üretim tesisine ziyarette bulunarak, sütlerin hazırlık aşamasını yerinde inceledi.

Gökayaz: “Süt dağıtımımız Kasım ayının sonlarında başlayacak”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, geçen sene yürütülen çalışmada Toroslar, Akdeniz ve Tarsus’ta 36 okulda 28 bin öğrenciye toplam 1 milyon 200 bin kutu süt dağıtımını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Süt dağıtımının son evresinin pandemi dönemine denk geldiğini ve bundan kaynaklı sütlerin dağıtımını mahallelerde gerçekleştirdiklerini aktaran Gökayaz, “Bu sene ise dağıtımımızı 13 ilçede sürdüreceğiz. Toplamda 37 bin 500 öğrenciye haftada iki gün dağıtımımızı gerçekleştireceğiz. Toplam 1 milyon 500 bin kutu sütü çocuklarımıza ulaştıracağız. Dağıtımı Kasım ayının sonlarında gerçekleştirmeye başlayacağız” dedi.

Gökçek: “13 ilçede toplamda 148 okulda süt dağıtımı yapılacak”

Hijyenik bir ortamda paketlenip hazırlanan sütlerin dağıtımına dair açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, sütlerin dağıtım ağının genişletildiğine dikkat çekti. Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı çiğ süt fiyatının altında satış yapmak zorunda kalan üreticilerin Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile açıklanan fiyatlardan satış yapar hale geldiğini vurgulayan Gökçek, şunları söyledi:

“Bu yıl genişletilerek devam edilecek projede, Akdeniz’de 19, Anamur’da 20, Aydıncık’ta 6, Bozyazı’da 8, Çamlıyayla’da 2, Erdemli’de 13, Gülnar’da 20, Silifke’de 27, Mezitli’de 4, Mut’ta 8, Tarsus’ta 10, Toroslar’da 7 ve Yenişehir ilçesinde 4 olmak üzere toplamda 13 ilçede 148 okulda ihtiyaç sahibi ilköğretim çağındaki çocuklara haftada iki kez olacak şekilde 1 milyon 500 bin adet süt dağıtımı yapılacak. Proje kapsamında sütler, Mersin S.S. Mersin Narenciye ve Diğer Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden (MENKOBİRLİK) temin edilirken, süt üretimi ve dağıtımı sırasında COVİD-19 tedbirlerine uyularak sütlerin ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması sağlanıyor. Ayrıca tamamen hijyenik koşullarda üretilerek dağıtıma hazırlanan sütlerin; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolleri için İçme Sütleri Tebliği’ne göre gerekli tüm analizler yapılıyor.”

Özcan: “Biz üreticiler olarak Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz”

Üreticinin desteklendiği projeye ilişkin memnuniyetlerini dile getiren MENKOMBİRLİK Başkanı Ömer Özcan ise “Birliğimize ait 40 birim kooperatifi var. Bu 40 birim kooperatifin 18’i hayvancılıkla iştirak etmektedir. Bu birimler süt üretimini kendi bünyesinde topluyor biz ise kooperatif olarak bu sütlerin pazarlanmasını sağlıyoruz. Ulusal Süt Konseyi süt fiyatlarını 2.3 olarak açıkladı. Pazar noktasında bu fiyatları zaman zaman alamadık. Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenciye süt kampanyası kapsamında pazar olarak bizlerin önünün açılması konusunda katkı sağladı. Ayrıca çocuklarımızın sağlıklı yetişmesine de katkı sağlanıyor. Biz üreticiler olarak üretmiş olduğumuz ürünün pazarlaması noktasında Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çatalbaş: “Sütlerimizi gönül rahatlığıyla çocuklarımıza içirebiliriz”

Sütlerin dağıtıma hazır hale getirilmesi konusunda oldukça sağlıklı bir ortamda hijyene özen göstererek çalışmaları titizlikle yürüttüklerini vurgulayan Güney Süt Fabrika Müdürü Şaban Çatalbaş, “Bu projenin içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Bundan dolayı başta Başkan Vahap Seçer olmak üzere tüm Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Sütler, MENKOBİRLİK tarafından hijyen kurallarına uyularak, bölgemizde toplanarak tesisimize getirilir. Burada da aynı şekilde hijyen koşullarına dikkat ederek sütlerin dağılımını gerçekleştirip işleme alıyoruz. Baştan sona dek sütlerimiz analizlerden geçirilir. Gönül rahatlığıyla çocuklarımıza içirebiliriz. Bu faydalı projeyi sonuna dek destekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)