banner773

SOĞAN PAHALILIĞINA ÇARE..! SOĞANSIZ MENEMEN

‘Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı?’ tartışmaları süre dursun, “Menemen” adı ile özdeşleşen ve ünü ülke sınırlarını aşan Menemen Yemeği soğan fiyatlarındaki artış nedeniyle soğansız yenmeye başlandı. “Çare.. Soğansız Menemen” diyerek soğan fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Menemen’in tadı kaçmasın” diyerek ihtiyaç sahibi ailelere 10 ton kuru soğan dağıttı.

YEREL 02.12.2018, 09:41 02.12.2018, 09:41
SOĞAN PAHALILIĞINA ÇARE..! SOĞANSIZ MENEMEN

Maliyetinin diğer yemeklere nazaran daha ucuz ve kısa süre içinde hazırlanır olması, Menemen” adı ile özdeşleşen ve ünü ülke sınırlarını aşan Menemen Yemeği’nin daha tercih edilir olmasını sağladı. Ancak soğan fiyatlarının aylardır yükselişte olması Menemen yemeğinin de tadını kaçırdı. Türkiye’de aylardır tartışılan soğan fiyatlarının düşmesi için “stokçularla mücadele” adı altında soğan depolarına baskınlar yapıladursun,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin “Menemen’in tadı kaçmasın” diyerek ihtiyaç sahibi 2 bin aileye 5’er kilo kuru soğan dağıttı.

 

Başkan ŞAHİN; “Tadımız bir, gönlümüz bir olsun

Menemen Cumhuriyet Meydanın’da soğan yüklü kamyonların önünde soğansız Menemen pişirip hemşehrilerine ikram eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Son zamanlarda hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Domates 5-7 lira arasında, kıyma 40-50 lira, patates 5 lira, biber 4-5 lira ve soğan da maşallah 6-7 lira arasında seyretme başladı. Biz Menemenliler, Menemen Yemeği’ni soğanlı yeriz. Ama soğan fiyatları öyle bir hale geldi ki; artık Menemen yemeğimizi soğansız yemeye başlayacağız. Bu hayat pahalılığında, soğan fiyatlarındaki yükselişe ‘Dur’ diyebilmek adına  ‘Çare..! Soğansız Menemen’ diyoruz. Soğanı ucuzlatmak adına ilgililere sesleniyoruz. Soğanı ucuzlatın ki biz soğanlı Menemen yemeye devam edelim. Tadımız bir, gönlümüz bir olsun” şeklinde konuştu.

 

Günde 2 öğün askeri ücrete denk

 “Çare..! Soğansız Menemen” sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Başkan ŞAHİN, şöyle dedi; “4 kişilik ailenin yiyebileceği soğansız Menemen yemeği yağı, tuzu, biberi, domatesi, ekmeğiyle 20-25 TL’ye mal oluyor. Günde bir aile öğlen ve akşam soğansız Menemen yerse, askeri ücrete eşit oluyor. Bu sebeple ‘Soğanıma dokunma’, ‘Çare..! Soğansız Menemen’ diyoruz.”

 

2 bin yoksul aileye soğan dağıtıldı

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlarında katıldığı açıklamanın ardından vatandaşlara 5’er kiloluk soğan paketleri dağıtan Başkan Tahir Şahin; “Menemen Belediyesi olarak tespit ettiğimiz 2 bin yoksul vatandaşımıza 5’er kiloluk soğan paketleri dağıtacağız. Yoksulumuza yine Menemen yemeğini soğanlı yedirebilmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Şahin’in soğan paketlerinden sunduğu Nazmiye Güngör adlı vatandaş da; “Menemen’i soğansız, yumurtasız, bibersiz, ekmeksiz yiyemem. Vatandaş bunu nasıl yiyebiliyor” diye konuştu. 

Yorumlar (0)