SİVAS KONGRESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği, bağımsızlık savaşının ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan program, Yaşam Vadisi’nde açılacak 4 Eylül Yolu ve Sivas Kongre Meydanı’nda ağaç dikim etkinliğiyle devam etti. Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “100 yıl önce bize miras bırakılan bu kutsal emaneti, aynı azim ve kararlılıkla yeni nesillere taşımak bizim başlıca görevimiz. Beylikdüzü’nde halkımıza Atatürk İlke ve İnkılâplarının ışığında hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YEREL 04.09.2019, 18:27
SİVAS KONGRESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

Cumhuriyet tarihinin mihenk taşlarından ve Kurtuluş Mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nin 100.yıldönümü ve Dünya Sivaslılar Günü Beylikdüzü’nde anma törenleriyle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma töreni ile başlayan etkinliklere İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği üyeleri ve ilçe protokolü katıldı. Çelenk sunma töreni ardından Yaşam Vadisi’nde yapım çalışmaları süren 4 Eylül Yolu ve Sivas Kongre Meydanı’nda ağaç dikim etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte ağaç diken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Biz Beylikdüzü’nde halkımıza Atatürk İlke ve İnkılâplarının ışığında hizmet etmeye devam ediyoruz. 100 yıldır nesilden nesle taşınan bu kutsal emaneti, daha yüzyıllarca sürdürebilmenin yolunun toplumsal barışı sağlamaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullanırken anma törenlerinin Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek sergi ve konserle devam edeceğini belirtti.

Çelenk koyma etkinliğine Vali Yerlikaya da katıldı

Çelenk koyma etkinliğine katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sivas Kongresi’nin 100.yılı içten dilekleriyle kutlarken, “Sivaslı kardeşlerimizi böyle bir kongreye ve Gazi Mustafa Kemal’e ev sahipliği yaptıkları ve tarihlerinde böyle bir sayfa olduğu için kutluyoruz” ifadelerini kullandı. Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar bir Sivaslı olarak ne denli mutlu olduğunu belirterek başta Başkan Çalık olmak üzere etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkan Yardımcısı Bora Uz ise, Yaşam Vadisi’nde yapımı devam eden 4 Eylül Yolu ve Sivas Kongre Meydanı gibi kalıcı bir esere sahip olmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirtti.

Başkan Çalık Sivas Kongre Meydanı için ağaç dikti

4 Eylül ve Cumhuriyet ruhunun hissedileceği alanlar oluşturmak için mücadele ettiklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetimizin temelleri, 100 yıl önce bugün gerçekleştirilen bu kongrede atıldı. Bu vatanı Ulu Önder Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına ve o günden itibaren tek yürek ve tek vücut halinde geleceğine sahip çıkan halkımıza borçluyuz. Onların bize miras bıraktığı bu kutsal emaneti, aynı azim ve kararlılıkla yeni nesillere taşımak bizim başlıca görevimiz” ifadelerini kullanarak bu önemli günü kutladı. Etkinlikte aynı zamanda ağaç diken Başkan Çalık, 6. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Cumhuriyet Etkinlik Alanında gerçekleşecek sergi ve sevilen sanatçı Ender Balkır’ın konserine de tüm Beylikdüzü halkını davet etti.

Yorumlar (0)