ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF, VEFATININ 17. YILINDA ESERLERİYLE ANILDI

Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ismi, halk ozanı Âşık Mahsuni Şerif, ölümünün 17. yılında Kartal’da düzenlenen konserle anıldı.

YEREL 31.05.2019, 13:27
ÂŞIK MAHZUNİ ŞERİF, VEFATININ 17. YILINDA ESERLERİYLE ANILDI

“Dostum Dostum”, “Gel Gizli Gizli”, “Nem Kaldı”, “Bu Mezarda Bir Garip Var”, “Çeşmi Siyahım”, “Yalan Dünya”, “Zevzek”, “Dom Dom Kurşunu” gibi unutulmaz türkülerin söz yazarı ve bestecisi ünlü halk ozanı Âşık Mahzuni Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün Ramazan ayı programı kapsamında Kartal Meydanı’nda düzenlenen konserle Şef Özgür Doğan yönetimindeki Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen eserleri ile anıldı.

 

Her biri birbirinden değerli türküleri 453 plak, 50 kasette değerlendiren;  9 kitap yazan ve yaşamı 2 belgesele konu olan ünlü halk ozanı Âşık Mahzuni Şerif’i, Kartallılar unutmadı. 2002 yılında Almanya’nın Köln kentinde hayata gözlerini yuman Âşık Mahzuni Şerif için Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, merhum ozanın ölümünün 17. yıl dönümünde açık havada bir anma etkinliği düzenledi.

 

Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Şef Özgür Doğan yönetiminde Kartal Meydanı’nda sahneye çıkarak Âşık Mahzuni Şerif’in dillere pelesenk olmuş türkülerini seslendirdi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yaklaşık 1,5 saat süren konseri, ön tarafta kendisi için ayrılan yerden izlemek yerine vatandaşlarla birlikte izledi. Konserde vatandaşlar tarafından kendisine gösterilen yoğun ilgiye karşılık veren Başkan Gökhan Yüksel, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Âşık Mahzuni Şerif’in pek çok ünlü eserinin hem solo hem de koro performansları ile seslendirildiği konser boyunca usta sanatçının notaları, Kartal’da bir kez daha yankılandı.

Yorumlar (0)