banner754

Serdal Kuyucuoğlu:Ulaşım bizim işimiz

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu,Oturduğu yerden değil, bizzat vatandaşla aynı otobüse binerek sorunları inceledi

YEREL 22.11.2018, 12:41 22.11.2018, 12:41
Serdal Kuyucuoğlu:Ulaşım bizim işimiz

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, 2 gününü kent içi ulaşıma ayırdı ve kentin çeşitli güzergâhlarında belediye otobüsüyle ve dolmuşla seyahat ederek ulaşımdaki sorunları inceledi. Kuyucuoğlu, duraklarda beklerken, otobüs ve dolmuşlarda seyahat ederken vatandaşlarla da sohbet etti ve onların ulaşımla ilgili taleplerini dinledi.

 

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Mersin’in geleceğine dair projelerini hazırlarken, 160 binden fazla vatandaşa telefonla ulaşmış ve projelerini, Mersinlilerin sorunları ve talepleri doğrultusunda şekillendirmişti.

Mühendis kimliğinin yanı sıra ulaşım uzmanı kimliği de bulunan Serdal Kuyucuoğlu, Mersin’in ulaşımla ilgili sıkıntılarını da bizzat vatandaşın, otobüs ve dolmuş şoförlerinin ağzından dinledi.

2 günlük çalışma programını kent içi ulaşım vasıtalarını incelemeye ayıran Kuyucuoğlu bu çalışmasına Çavuşlu-Yaşat işhanı arasındaki belediye otobüsüne binerek başladı. Kuyucuoğlu daha sonra Mezitli-Tulumba altgeçidi, Çarşı-Mezitli, Liman-Göçmen kavşağı, Halkkent-Güneykent-Şehir Hastanesi -Toros Devlet Hastanesi-İstasyon güzergahlarındaki duraklarda belediye otobüsü ve dolmuş bekledi, bu güzergahlardaki otobüs ve dolmuşlara binerek şehri dolaştı.

Kuyucuoğlu, duraklarda beklerken, belediye otobüsünde ve dolmuşta seyahat ederken yolcularla sohbet etti, başta kent içi ulaşım olmak üzere şehir yaşamıyla ilgili sorunlarını ve taleplerini dinledi.  Kuyucuoğlu, yolcu indirme bindirme peronlarında sıra bekleyen dolmuş şoförleriyle de sohbet etti.

Çalışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Serdal Kuyucuoğlu, “Duraklarda bekleyen yolcularla, toplu taşıma araçlarındaki vatandaşlarla; yolcular ve şoförlerle trafik akışı boyunca ulaşımla ilgili sohbet ederek görüş alışverişinde bulunduk. Yolcuların kent içi ulaşımda yaşadıklarını bizzat yaşayarak yerinde tespit ettik. Mersin’in toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntıları zaten biliyordum. Toplu taşıma araçlarını bizzat kullanınca sorunun daha da büyüdüğünü gördüm. Maalesef Mersin’de kent içi ulaşım, belediye otobüsleri, vatandaş açısından yoğun saatlerde tam bir çileye dönüşmüş. Ulaşımla ilgili uzun vadeli çözüm önerilerimiz, bunlara ilişkin projelerimiz hazır. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim takdirde ilk işimiz ulaşım projelerini hayata geçirmek olacak. Ulaşıma kökten çözüm olacak projeler hayata geçirilene kadar geçecek sürede de acil müdahaleler yapmak gerekiyor. Belediye otobüsü sayısının artırılması, sefer sayılarının artırılması, güzergâhların yoğunlukları dikkate alınarak düzenlemeler yapılması gerektiğini gördük. Vatandaşın ucuz ve güvenli ulaşımın yanında konforlu ulaşım hakkı da var.  Bunları sağlayacağız. Bir mühendis ve ulaşım uzmanı olarak her zaman söylüyorum. Ulaşım bizim işimiz. Göreve seçildiğimiz zaman Mersin’in ulaşım sorununu çözeceğiz” dedi.

 

Yorumlar (0)