SERDAL KUYUCUOĞLU HER KESİMDEN VATANDAŞIN YANINDA

Toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Serdal Kuyucuoğlu, kafeleri ziyaret ederek gençlerle sohbet etti, Sanayi Sitesi’nde esnafın, işverenlerin ve işçilerin sorunlarını dinledi.

YEREL 25.12.2018, 14:24 25.12.2018, 14:24
SERDAL KUYUCUOĞLU HER KESİMDEN VATANDAŞIN YANINDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi'nin olağan genel kuruluna katılarak işçilere hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2200 lira olacağı yönündeki sözünü hatırlatan Kuyucuoğlu, "Birçok CHP'li belediye bu karara anında uydu. Biz de göreve seçildiğimizde belediye işçisinin yaşam koşullarını iyileştirecek, çalışma barışını ve işyeri huzurunu sağlayacak düzenlemelere imza atacağız" dedi.

Kuyucuoğlu daha sonra da üyesi olduğu ve geçmiş dönemde başkanlığını yaptığı TMMOB İnşaat Mühendisler Odası Mersin Şubesi'nin 64. yıl kuruluş balosuna katılarak meslektaşlarıyla bir araya geldi.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Yenişehir ilçesindeki Kushimoto sokağında faaliyet gösteren kafeleri de ziyaret ederek gençlerle sohbet etti.

Kafede oyun oynarken ya da sohbet ederken Kuyucuoğlu'nu karşılarında gören gençler önce şaşkınlık yaşadı, sonra da memnuniyetlerini dile getirdi. Kuyucuoğlu, bazı gençlerle birlikte çay içip sohbet etti, onların Mersin ve Türkiye ile ilgili görüşlerini, beklentilerini dinledi.

Kuyucuoğlu, "Gittiğimiz geldiğimiz yerlerde öncelikle vatandaşımızı dinliyoruz. Kushimoto sokağındaki kafe ziyaretlerimizi de gençlerimizi dinlemek için gerçekleştirdik. Gençlerimiz maalesef sıkıntılı, umutsuz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin en büyük sıkıntısı işsizlik. Konuştuğumuz her genç bu soruna dikkat çekti. Üstelik işsizlik sadece eğitimle ilgili değil. Eğitimsiz gençler de işsiz ama üniversite mezunu, dil bilen gençlerimiz de işsiz. Bu sorunu çözmesi gereken elbette iktidardır. Ama belediyeler de atacakları adımlarla bu sorunu hafifletebilir. Mersin'i bir dünya kenti, bir cazibe merkezi haline getirirse, yatırımcıyı çekersek, işsizlik sorununu hafifletiriz. Buna ilişkin programımız, projelerimiz hazır" dedi.

Serdal Kuyucuoğlu Sanayi Sitesi’ni de ziyaret ederek burada esnafla, işverenlerle ve işçilerle bir araya geldi, ekonomideki gelişmeler ve piyasalar üzerine sohbet etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi’nin Türk Sanat Müziği Çağdaş Korosu’nun konserini de izleyen Kuyucuoğlu, dernek yöneticilerine ve koro üyelerine tebriklerini sundu.

Kuyucuoğlu daha sonra Hıristiyan vatandaşların Nolel’ini kutladı.  Kuyucuoğlu, “Anadolu topraklarında ve kentimiz Mersin'de yıllarca birlikte yaşadığımız, kader birliği yaptığımız Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel'leri kutlu olsun. Vatandaşlarımız barış ve huzur içinde Noeli kutladılar. Mersin bir barış ve hoşgörü kentidir. Bu barış ve hoşgörü ortamını korumak ve geliştirmek biz siyasilerin ve yerel yöneticilerin görevlerinden biridir” dedi.

 

Yorumlar (0)