Semih Esen:İstihdamda süreklilik şart

Türkiye’de işsizliğin her geçen yıl artarak devam ettiğine dikkat çeken CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Biz, girişimcilerin önünü açarak istihdamı sürekli hale getirmelerini sağlayıp Konyaaltı’nda bu sorunu minimuma indireceğiz” dedi

YEREL 13.02.2019, 11:30 13.02.2019, 11:30
Semih Esen:İstihdamda süreklilik şart

Öğretmenevleri ve Akkuyu Mahalle halkıyla bir araya gelen Esen, bir ülkenin ekonomik gelişiminin yerelden başladığını belirtti. Girişimcilerin desteklenip teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Esen, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik bunalımı aşmasının anahtarı yerel girişimcileri teşvik etmekten geçiyor. Yerelde bunu sağlarsak işsizliği minimuma indirebiliriz. Biz, Konyaaltı’nda bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Geleneksel ve el emeğiyle üretilen ürünlerin halka ulaşması ve pazar bulması konusunda elimizden geleni yapacağız. Bir iş fikriyle gelen vatandaşlarımız için en uygun yeri belirleyip oradan hem gelir elde etmelerinde hem de istihdam sağlamalarında yardımcı olacağız. Bir bölgenin değeri böyle artar. Denenip sonuç alınamamış ve klasik yöntemleri bir kenara bırakacağız” diye açıklamalarda bulundu. 

“KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİMLE YÖNETMEYECEĞİM”

Siyasetin, kişisel düşüncelerle yapılmaması gerektiğini dile getiren Esen, “Yaptığımız iş siyasal bir iş. Yani toplumsal bir görev. Biz, bu görevi yerine getirirken kişisel sorunlarımızla veya düşüncelerimizle hareket etmemeliyiz. Gündemimizde her zaman halkın sorunları olacak. Yani gerçek sorunlar. Çözüm bekleyen sorunlar. Yoksa burada bulunmamızın hiçbir anlamı olmaz. Yağmur yağdığında sokaklarınızda ilk ben olacağım. Gelip orada poz verip bir fotoğraf çektirmek için değil. Yağmur suyu nerede birikmiş, vatandaşlarımız nasıl sorunlar yaşıyor bunlara nasıl çözüm üretiriz diye orada olacağım. Doğru tespitler için doğru yerde olmak ve görmek gerekir. Biz bunu yapacağız. Her zaman söylüyorum; biz, Konyaaltı’nda alacağımız sonuçla birlikte hem Büyükşehre hem de Türkiye geneline katkıda bulunacağız. İşte, yerelden genele iktidar değişikliği, dediğimiz yol bu yol” diye konuştu.

“TEVAZUDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Fildişi kulelerde oturup halka yüksekten bakan anlayıştan uzak duracaklarını belirten Esen, tevazuyu asla elden bırakmayacaklarını vurguladı. İktidarın oluşturduğu, ‘bizden başka kimse yönetemez’ algısını kırmaları gerektiğine dikkat çeken Esen, “CHP’li belediye başkanları olarak kendimizi o kadar iyi anlatmamız gerekiyor ki halka şunu söyletmemiz lazım; bu insanlar farklı, ülkede bir şeyler oluyor bunlar diğer siyasetçiler gibi değil, biz ülkeyi bunlara teslim edersek çok iyi yönetirler. Ortaya koyacağımız yönetim anlayışıyla bunu başarabiliriz. Yaklaşık 2 aydır alanlardayız. Sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri ve kentin paydaşlarını ziyaret ettik. Bu ziyaretler siyasi propaganda veya siyasi şikayetler içeren konuşmalar değildi. Kent yönetiminde tek başımıza alamayacağımız kararlar var.  Bu kararları almadan önce konun uzmanlarına danışıp fikirlerini alacağımızı bildirdik” dedi.

Yorumlar (0)