SEÇER: “DİYALOG MESAFELERİ AZALTIR, SORUNLARI KÜÇÜLTÜR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üst düzey yöneticiler ve daire başkanları ile birlikte Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerine çıkarma yaptı. Sorunları yerinde görmenin ve çözmenin temel prensipleri olacağını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’de oturarak, Mersin’i yönetemeyiz” dedi.

YEREL 13.06.2020, 11:58
SEÇER: “DİYALOG MESAFELERİ AZALTIR, SORUNLARI KÜÇÜLTÜR”

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ve Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’yı ziyaret eden Başkan Vahap Seçer, başkanlar düzeyinde diyaloğu sıklaştırmanın, pekiştirmenin ve sürekli işbirliği içerisinde olmanın önemine de dikkat çekti. Seçer, “Diyalog mesafeleri azaltır, sorunları küçültür. Bizim yönetim anlayışımız, bütünşehirlerde merkezden ziyade, yerleşim yerlerine, yani ilçelere, mümkünse mahallelere kadar başkanların gitmesi, inmesi, sorunu yerinde görmesi ve çözmesi. Onun için bu gezileri bundan sonra rutin hale getireceğiz” diye konuştu.

2024 yılına kadar Gülnar’da 117 milyon liralık kanalizasyon, su ve arıtma tesisi yatırımı yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, Aydıncık’ın yıllardır süregelen içmesuyu sorununu da bu dönem çözeceklerini ifade etti. Başkan Seçer, Bozyazılı gençlere de ücretsiz üniversiteye hazırlık kursunun önümüzdeki dönemde Bozyazı’da açılacağı müjdesini verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerine giderek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi, incelemelerde bulundu. Üç ilçede de partisinin ilçe başkanlıklarını, kaymakamlıkları ve ilçe belediyelerini ziyaret eden Başkan Vahap Seçer, üst düzey yöneticiler ve daire başkanlarıyla belediye başkanlarını ve muhtarları buluşturarak “ikinci bölge” olarak tabir edilen ilçelere adeta çıkarma yaptı. Başkan Seçer, “Diyalog mesafeleri azaltır, sorunları küçültür. Bizim yönetim anlayışımız, bütünşehirlerde merkezden ziyade, yerleşim yerlerine, yani ilçelere, mümkünse mahallelere kadar, başkanların gitmesi, inmesi, sorunu yerinde görmesi ve çözmesi. Onun için bu gezileri bundan sonra rutin hale getireceğiz” dedi.

Seçer’den Gülnar’a özgü kişniş üzümünün pazarlanması konusunda destek sözü

Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret eden Başkan Seçer, “Mersin yüzölçümü bakımından İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde ama gelire bakarsanız onların 1 aylık geliri bizim 1 yıllık gelirimize denk. Mersin geniş bir bölge. Geniş bir alana hizmet etmek kolay değil” ifadelerini kullandı. Kaymakam Ayvat’ın yöreye özgü kişniş üzümüyle ilgili pazarlama desteği talebine de olumlu yaklaşan Başkan Seçer, kişniş üzümü kooperatifinden hem ürün alabileceklerini, hem de diğer belediyelerin ürün alması için aracı olabileceklerini söyledi.

Başkan Seçer, Gülnar Belediye Başkanı Ünüvar ile bir araya geldi

Seçer, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar’ı da ziyaret etti. Mersinliler’in Belediye Meclisi’ndeki siyasi tartışmalardan rahatsız olduğunu vurgulayan Seçer, “Vicdanen rahatım. İnsanları etnik kökeninden, mezhebinden, siyasi görüşünden dolayı ayırt etmiyorum. Ayrımcılık genetik kodlarıma aykırı. Önemli olan büyüklük değil. Bu imkanları akıllı kullanmak. Yerel yönetimlerin en büyük sorunu da zaten bu. Kaynak israfı. 14 ay içinde belediyede mali disiplini sağladık. Hangi bankadan ne kadar faizle borç aldığını bile Meclis ile paylaşan bir Belediye Başkanıyım. Diyalog mesafeleri azaltır, sorunları küçültür. 14 aylık sürede Alpaslan Başkan’la küsmedik, darılmadık. Başkanlar düzeyinde diyaloğu sürdürmemiz lazım” dedi.

“Bundan sonra daha sık görüşeceğiz”

Başkan Seçer, Gülnar Belediyesi’ni ziyaretinde önümüzdeki süreçteki yatırımlar, beklentiler ve sorunlara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunduklarını kaydederek, “Bizim de yatırım programı içerisinde yer alan bazı projeleri değerlendirme imkanımız oldu. Tabi bunların üzerinden tekrar geçeceğiz. Farklı, yeni gelişmeler çerçevesinde yeni çalışmalar da ortaya çıkacak. Ama ortaklaştığımız bir konu var. Bir kere diyaloğu sıklaştırmak, pekiştirmek, sürekli işbirliği içerisinde olmak. Bunun da birinci yolunun başkanlar düzeyinde, sürekli diyalog halinde olmanın önemli olduğunu değerlendirdik. Bundan sonra inşallah çok daha sık görüş alışverişlerinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“Yol Gülnar’da önemli bir sorun”

Gülnar’ın yol ağının 418 kilometrelik kısmının Mersin Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “İlçe belediyesi, bahçe yolu, karayolu farkı, ayrımı olmadan Büyükşehir’in buralara hizmet götürmesi gerektiği kanısına vardık. Gülnar’da yol önemli bir sorun. Çünkü üretici bölge. Buranın yaklaşık 200 bin dönüm tarım alanı var. Bunun yarısı sebze-meyve. Bunların pazara sağlıklı ulaşması için, vatandaşın merkeze sağlıklı gelebilmesi için, alışverişi için, çocuklarının okula gelebilmesi için yola ihtiyacı var. Biz geçen çok ivedi olarak Mut’ta bir bitüm işleme ya da asfalt şantiyesi, asfalt plenti faaliyete aldık. Bir özel sektör plentiydi. Onu hemen belli bir aylığına bir ücretle kiralayıp hizmete aldık. Mut ve Gülnar’ın ivedi sorularını kış girmeden çözmüştük. Buraya da yaklaşık olarak 3 bin 650 ton asfalt dökülmüştü. Şimdi yeni dönemde, 2020 yılı içerisinde 18 bin ton asfalt çalışması olacak. Sathi kaplama, sıcak asfalt, yama çalışmaları, hepsini inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Gülnar’a 117 milyon liralık yatırım”

Başkan Seçer, Gülnar’a yapılacak altyapı yatırımları konusunda da şunları söyledi:

“Kanalizasyon yatırımlarımız var. Devam eden içmesuyu yatırımımız var. İller Bankası ile yaptığımız 25 milyon liralık bir yatırım. Orada pandemi dolayısıyla müteahhitin işten vazgeçme talebi var ama biz bunu olumlu karşılamadık. Onun neticesini bekliyoruz. Neticelenir neticelenmez o inşaat devam edecek. 3’te 1’i tamamlanmış bir çalışma. Toplamda 2024’e kadar 117 milyon liralık bir altyapı çalışması öngörülüyor. İçmesuyu, arıtma, kanalizasyon. Tabi bunların üzerine koyacağız, eksiltmeyeceğiz. Birçok alanda olduğu gibi diğer sosyal alanlarda da, kültürel faaliyetlerde de Gülnar Belediyemiz ile işbirliği yapmak istiyoruz. Yollar da, kanalizasyon da, içmesuyu da, diğer hizmetler de bir bir gerçekleşecek. Burada üniversitemizle işbirliği yapıyoruz. Bir bina devri oldu bize. Bir protokol yaptık. Gelecek eğitim-öğretim yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Misafirhanesi’ni açıyoruz. Hem kız öğrencilerimizi ağırlayacağız, hem de erkek öğrencilerimizi. Burada üniversiteye hazırlık etüt merkezimiz de var. 430 öğrencimiz var. İnşallah gelecek yıl bu sayı artar. Burada gerçekten okumaya hevesli çok genç var, çok çocuğumuz var. Bizim de amacımız eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak. Çünkü görece olarak yoksul insanların olduğu yerlerde çocuklar bu fırsatlardan faydalanamıyor. İşte sosyal devlet olmak da böyle bir şey. Etüt merkezimiz devam edecek. Yine bir Gençlik Merkezi, çocuklarımızın rahatça ders çalışabileceği, etkinlik yapabileceği bir merkez çalışmamız olacak. Bu yatırımlar Gülnar’ı daha iyi noktalara getirecek.”

Başkan Ünüvar teşekkür etti

Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ise, Başkan Seçer’i ilçelerinde görmekten dolayı duydukları gururu dile getirerek, “Çok güzel bir ziyaret oldu. Yapacakları hizmetlerle ilgili, bizim öneri ve beklentilerimizle ilgili görüşlerimizi, düşüncelerimizi aldılar. Ben kendilerine böyle bir ziyarette bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Otogar binası yeniden değerlendirilecek

Başkan Seçer, daha sonra Gülnar Belediye Başkanı Ünüvar ile birlikte önceki dönemde yapılan ancak yanlış yer seçimi ve proje nedeniyle kullanılamayan Gülnar Otogarı’nda incelemelerde bulundu. Otogar binasının dönüştürülerek başka bir amaçla kullanılabileceğini, dershane ya da düğün salonu olarak değerlendirmeyi düşündüklerini kaydeden Başkan Seçer, talep edilmesi durumunda binanın Gülnar Belediyesi’ne devredilebileceğini söyledi. Başkan Seçer, Gülnar ziyareti kapsamında mahalle muhtarlarıyla da Koordinasyon Merkezi’nde bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

Başkan Seçer’in ikinci durağı Aydıncık oldu

Başkan Seçer, Gülnar’ın ardından Aydıncık İlçesi’ni de ziyaret etti. Aydıncık Kaymakamı Kamil Güzel’i ziyaretinin ardından Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ile bir araya gelen Başkan Seçer, ilçeye ait bazı soruları değerlendirdiklerinden söz etti ve çözüm bekleyen içmesuyu, düzenli katı katık bertaraf tesisi gibi pek çok konuda hizmetleri hayata geçireceklerini söyledi.

“Burada bir içmesuyu sorunu var”

Başkan Seçer, Aydıncık’ın öneminden söz ederek, “Aydıncık şirin bir ilçemiz, çok güzel bir beldemiz, hem turistik beldemiz, hem değerli tarım ürünlerinin, örtü altı seracılığın yaygın olduğu bir bölge. Ferat Başkanımız ile beraber ilçeye ait bazı konuları değerlendirdik. Burada bir içmesuyu sorunu var. Şebeke hattında geçmişten gelen bir hatalı yapım sorunu var. Onu çözmeye çalışıyoruz. Bizimle alakalı değil, daha önceki yıllarda İller Bankası tarafından yaptırılmış bir çalışma bu. Yine bunun yanında yılın bazı mevsimlerinde bulanık akan bir içmesuyu kaynağı var. Oraya suyu temizleyecek, arıtacak bir tesis yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

“Başkanlar mahallelere kadar girmeli”

İlçede atıksu arıtma tesisinin bulunmadığından bahseden Seçer, bu konuda belirlenen yerin de uygun olmadığını dile getirdi. Başkan Seçer, “Yeni yer arayışı içerisindeyiz. Yeni, uygun bir yer bulduğumuz takdirde, büyük bir arıtma yapmayı düşünüyoruz. Aksi takdirde küçük bir alanda, hemen çabuklaştırma adına paket arıtma düşünüyoruz. Yine burada kültürel, sosyal faaliyetler için bir tesis yapabilir miyiz diye Ferat Başkan ile konuştuk. Aydıncık’la ile ilgili vatandaşlardan aldığımız talepleri, beklentileri, hizmetleri yerine getirecek hangi konu varsa, ilçe belediyemizle işbirliği halinde bu çalışmaları sürdürme kararındayız. Bu ilk ya da son görüşmemiz değil. Her zaman görüşüyoruz. Bundan sonra da ziyaretlerimizde yine bir araya geleceğiz. Bizim de yönetim anlayışımız, bütünşehirlerde merkezden ziyade, yerleşim yerlerine, yani ilçelere, mümkünse mahallelere kadar, başkanların gitmesi, inmesi, sorunu yerinde görmesi ve çözmesi. Onun için bu gezileri bundan sonra rutin hale getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Anamur, Bozyazı, Aydıncık hattının katı atıklarını bertaraf etmek için güzel bir tesis oluşturacağız”

Aydıncık, Bozyazı ve Anamur İlçelerini ilgilendiren çöp depolama alanları hakkında da konuşan Seçer, 3 ilçenin vahşi depolama yaptığını söyledi. Seçer, “3 ilçemiz vahşi depolama yapıyordu. Şu anda Aydıncık Silifke’ye taşınıyor, Bozyazı taşınıyor. Anamur da. 15 Haziran’a kadar hepsi taşınacak. Vahşi depolama ortadan kalkıyor. Ancak bu bir anlamda geçici bir çözüm. Kalıcı, düzenli katı atık depolama alanı oluşturup, Anamur, Bozyazı, Aydıncık hattının katı atıklarını orada bertaraf etmek için güzel bir tesis oluşturacağız” dedi. Anamur’un bölgenin en fazla nüfusunu içerdiğini, bölgenin tamamının önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Her birinin önemi, değeri tabi ki farklı. Ama ortak fayda hizmet etmek. Nüfusu, büyüklüğü, kriterleri ya da özellikleri ne olursa olsun, vatandaşların beklentisine cevap vereceğiz. Bunun da en iyi yolu insanlarla bire bir diyalog kurarak, vatandaşla, bu STK’dır, bu belediye başkanımızdır, bu sayın kaymakamımızdır. Kim olursa olsun. İnsanlarla konuşarak, bunları çözeceğiz” dedi.

Aydıncık Belediye Başkanı Aktan: “Beraber ortak proje anlamında çalışmalarımız olacak”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Başkan Seçer’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, “Hem merkezi hükümetimizin destekleriyle, hem de Büyükşehir ile yapacağımız işlerle ilgili istişarelerde bulunduk. Başkanımızla konuyla alakalı bir çalışma başlatacaklar. Beraber ortak proje anlamında çalışmalarımız olacak. Özellikle kanalizasyon ve içmesuyu ile alakalı görüştük. Kendileri de talimatını verdi. Hele hele kışın yağmurdan dolayı kaynaklanan bulanıklık konusunda bir paket arıtma düşünülüyor” dedi.

Bozyazı’ya ücretsiz kurs merkezi müjdesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Bozyazı ilçesini de ziyaret etti. Bozyazı’da ilk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Başkan Seçer, salgın sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başkan Seçer, geçtiğimiz dönem Bozyazı’dan 89 öğrencinin ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu için Anamur’a gitmek zorunda kaldığını belirterek, önümüzdeki dönemde Bozyazı’da da ücretsiz kurs merkezi açacaklarının sözünü verdi.

Bozyazı’da altyapı için 62 milyon lira kaynak ayrılacak

Daha sonra Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’yı ziyaret eden Başkan Seçer, ilçeye kazandıracakları kültür merkezi ile ilçedeki 3 halin tek bir hal olarak toplanması yönündeki çalışmaları hakkında Başkan Çetinkaya ile görüş alışverişinde bulundu. Seçer, Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın’ı da ziyaret etti.

MESKİ’nin Gözce Gözlüce içme suyu projesi ile Tekmen Tekeli atıksu arıtma tesisinin de aralarında olduğu altyapı projeleri için Bozyazı’ya 62 milyon liralık kaynak ayıracağını ifade eden Başkan Seçer, Bozyazı Belediyesi’nin Sini Çayı düzenlemesi, içmesuyu şebekesinin yenilenmesi taleplerini de inceleyeceklerini söyledi. Başkan Seçer, “İşbirliği olursa Mersin’e hizmet kolay. Bunu da sağlayacağız. Ayrı siyasi partilerden olabiliriz ama hepimizin ortak amacı Mersin’e hizmet etmek. Bu projelerin hayata geçmesi için bizi takip etmeniz lazım. Belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri bu projeleri sahiplenmeli” dedi.

Yorumlar (0)