SADAKO SASAKİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

Hiroşima Katliamı’nın 74. Yıldönümü’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi’nde oluşturduğu Japon Bahçesi’nde bir anma programı düzenlendi. Hiroşima’ya atılan atom bombasının etkisiyle yakalandığı çaresiz bir hastalık sonucu 12 yaşında ölen Sadako Sasaki ve Hiroşima ile Nagazaki’de ölen 300 bin kişi anıldığı programda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi öğrencilerinin Sadako Sasaki’nin hikayesini anlattığı drama gösterisi izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

YEREL 07.08.2019, 11:55
SADAKO SASAKİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

BarışınöneminedikkatçekmekveDünyaçocuklarınadahaaydınlıkbirdünyabırakmakiçinÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneği (ÇYDD) BeylikdüzüŞubesitarafından,BeylikdüzüBelediyesi’ninkatkılarıyladüzenlenenSadako Sasaki AnmaProgramı’ndaYaşamVadisiJaponBahçesi, buyıl da çocuklarınyaptığırengarenkturnakuşlarıilebezendi. SadakoSasaki’nintamamlayamadığıturnakuşlarınıkatlayançocuklardünyayabarışmesajıverdiler. Törene; BeylikdüzüBelediyesi1.Başkan VekiliSerdalMumcuveÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiGenelBaşkanı Ayşe Yüksel’inyanısıra, BeylikdüzüBelediyesiProtokolü, ÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğitemsilcilerivevatandaşlarkatıldı.

Mumcu:ÇocuklarBarışİçinMücadeleEtmeyiSürdürecek

Anmaprogramındayaptığıkonuşmada, barışınöneminevurguyapanBeylikdüzüBelediyesi 1.Başkan VekiliSerdalMumcu, “Savaşıngerçekmağdurlarımasumçocuklardı. Sadako, sağlığınakavuşmakumuduylakağıttanturnakuşlarıyapmayabaşladığında, belki, buşekildeanılacağınıhayaletmemişti. O sadecehuzurlubiryaşamvehuzurlubirdünyahayaletmişti. Sadako, hayalettiği bin turnayıyapamadıamaşurasıbirgerçekki 1955 yılındanbuyana, arkadaşlarıveçocuklar, milyonlarcaturnayıgökyüzünebarışadınasalıverdi. Çocuklar, savaşsızvebarışiçindebirdünyaiçinSadakogibivesavaştamağdurolanbütünçocuklargibimücadeleetmeyisürdürecekler. Buna inanıyoruz. AnmakiçinbirarayageldiğimizSadako Sasaki vesavaşsırasındamağdurolmuşbütünçocuklarımızınazizhatıralarıönündebirkezdahaeğiliyoruz.Programınhazırlanmasındaemeğigeçen ÇYDD yönetimine, bizleriböylesianlamlıbiretkinliktebuluşturduklarıiçinteşekkürediyorum.” diyekonuştu.

Yüksel:BarışİçindeYaşamakÇocuklarınHakkı

Konuşmasındayetmişdörtyılönceyaşananbuacıolayındünyadakibütüninsanlarıbirarayagetirdiğine, dünyaçocuklarının el eletutuşupbarışdileklerinidilegetirildiğibir hale dönüşüğünedikkatçekenÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiGenelBaşkanı Ayşe Yükselise, “Çocuklarımızgeleceğimiz.Barışiçindeyaşamak,tümdünyaçocuklarınınhakkı.Ne mutlubizekibüyükönderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünçocuklarıyız, torunlarıyız. O’nun ‘Yurttabarış, dünyadabarış’ sloganıilebüyüdük. Dünyanın her yerindebarışyaşansın. Biz, büyükönderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünyolundayürümeyedevamedeceğiz. Bu etkinliğekatılımgösterentümşubelerimizi, ÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiBeylikdüzüŞubesiBaşkanıSebahattinÇılbırveemeğigeçenherkesiyürektenkutluyorum.”diyekonuştu.

Drama GösterisiBüyükBeğeniTopladı

ÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiBeylikdüzüŞubesiBaşkanıSebahattinÇılbır daÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiGenelMerkezi’ne, anmatöreni’nebüyükkatkısağlayanBeylikdüzüBelediyeBaşkanı Mehmet Murat Çalık’avetümbelediyeyetkililerineteşekküretti. ÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiöğrencilerininşiirvemüzikdinletisininardından, ÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiKuşadasıŞubesiöğrencilerininsergilediği drama gösterisiizleyicilereduygusalanlaryaşattı. SadakoSasaki’ninhikayesini drama aracılığıylaanlatanöğrencileringösterisibüyükbeğenitopladı.  Geceninsonunda, anmatöreninekatkısağlayantümöğrencilereÇağdaşYaşamıDesteklemeDerneğiveBeylikdüzüBelediyesiyetkilileritarafındankatılımbelgesitakdimedildi.

Yorumlar (0)