banner773

PAZAR YERİ KARARI MUDANYA’YA HUZUR GETİRDİ

Mudanya Belediyesi’nin Kapalı Pazar Yeri’nin Mudanya’ya en çok ziyaretçinin geldiği Pazar günü yerine Perşembe günleri hizmet vermesine yönelik kararı, trafiği rahatlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün resmi verilerine göre 2 Mayıs tarihinden itibaren Mudanya’ya giren araç sayısı 134 bin azaldı. İstasyon Caddesi ve Bursa Asfaltı caddelerinde oluşan parklanmalar, trafik yoğunluğu azalırken,ilçe genelindeki adli ve asayiş olaylarında düşüş yaşandığı belirtildi.

YEREL 20.06.2019, 12:24
PAZAR YERİ KARARI MUDANYA’YA HUZUR GETİRDİ

Mudanya Belediyesi’nin özellikle hafta sonları yaşanan trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Kapalı Pazar Yeri’nin Mudanya’ya en çok ziyaretçinin geldiği Pazar günü yerine Perşembe günleri açılması kararı, trafiği rahatlattı. Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda pazarın gün değişikliğinin yapıldığı 2 Mayıs tarihinden önceki 6 hafta ve sonraki 6 haftalık süre incelendiğinde, Mudanya’da Pazar günleri yaşanan trafik yoğunluğunun azaldığı rapor edildi. Rapora göre, gün değişikliğinin yapılmadan önceki Pazar günleri Mudanya’ya giriş yapan araç sayısı 356 bin 521’di. Değişikliğin yapıldığı 2 Mayıs tarihinden sonraki Pazar günleri ise Mudanya’ya 222 bin 438 araç girdi.

Resmi verilere göre İstasyon Caddesi ve Bursa Asfaltı caddelerinde oluşan parklanmalar azaldı, Kapalı Pazar alanı çevresinde oluşan trafik yoğunluğu gün değişikliğinin ardından gözle görülür seviyede azaldı.İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre gün değişikliğinden sonra asayiş yönünden Pazar çevresinde herhangi bir adli olay meydana gelmezken, ilçe genelinde asayiş olaylarında düşüş yaşandı. Mudanya’da yaz aylarında özellikle hafta sonlarında yoğunlukla ulaşım sıkıntısı yaşanırken, trafik sorununu çözmek amacıyla yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya için almış olduğumuz kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İlçemiz sakinlerinin huzuru ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz.Öncelikle kararı olumlu karşılayan esnafımıza ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)