Önceki dönem CHP PM Üyesi Mehmet Süne Buca'ya talip

3 dönem üst üste Buca ilçe başkanlığı, bir dönem PM üyeliği yapan Mehmet Süne, CHP Buca Belediye Başkan aday adaylığını miting gibi bir havada açıkladı.

YEREL 26.10.2018, 13:00 26.10.2018, 13:00
Önceki dönem CHP PM Üyesi Mehmet Süne Buca'ya talip

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem PM üyesi ve 3 dönem CHP Buca ilçe başkanı olarak görev yapmış olan Mehmet Süne, CHP Buca belediye başkan aday adaylığı için dosyasını ilçe başkanı Kasım Akdağ'a teslim etti. İzmir'de bir anda etkisini gösteren soğuk havaya rağmen yoğun katılımın yaşandığı aday adaylığı açıklaması için sokakta sahne kuruldu. Sahnede konuşma yapmadan önce Buca İlçe Örgütü'nde partililerle selamlaşan Mehmet Süne'yi karşısında gören yaşlı bir partilinin gözyaşlarını tutamayarak "Seni başkan görmek istiyoruz" demesi dikkat çekti.

CHP Buca İlçe beraber sahneye çıkan Süne konuşmasına diğer aday adaylarını ve meclis üyesi adaylarını selamlayarak başladı. Kurtuluş savaşının Atatürk'ün önderliğinde kol kola, dil, din ve ırk ayrımı yapılmadan zaferle sonuçlandığını söyleyen Süne, "Geldiğimiz bu dönemde, sevgisizlik, böl parçala yönet, o senden bu benden, sen şu mezhepten, ben bu dinden diye hepimizi paramparça ettiler. Bunu emperyalistler dünyada uyguluyorlardı arkadaşlar. Yıllarca ağalar, şıhlar benzerleri ile yürüttüler kapitalistler. Şimdi de emperyalizmin oyuncağı haline geldik. 16 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidar Türkiye'yi maalesef bu hale getirdi." ifadelerini kullandı.

60 MİLYARLIK ÖZELLEŞTİRMELERİN 31 MİLYARI SURİYELİLERE

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Mehmet Süne; " Bizim çocuklarımız aç, ekmek alamıyor intihar ediyor. Anası çocuklarını ısıtamıyor diye çocukları saç kurutma makinasını açıp intihar ediyor, öğretmenlerimiz atanamadığı için intihar ediyor." dedi. Cumhuriyet birikimlerinin büyük kısmının 60 milyar dolar'a özelleştirildiğini hatırlatan Süne, "Esnaf inim inim inliyor, işçi evine ekmek götüremiyor. emekli evine ekmek götüremiyor, esnaf kepenk kapatıyor. Ama maşallah turistik seyahate gelmiş Suriyelilere 31 milyar euro harcayabiliyoruz." şeklinde konuştu.

TEK ADAM REJİMİYLE YEREL SEÇİMLERE GİDİYORUZ

Ülkede yaşanan adaletsizliklerle ve tek adam rejimiyle yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Süne, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan beri ilk defa demokrasi, hukuk, yasama ve yargının ayaklar altına alındığını söyledi. Erdoğan'ın Danıştay Başkanı'na verdiği "O zaman gel benim yerime görev yap" cevabını hatırlatan önceki dönem CHP PM üyesi, "Yani hak, hukuk, adalet diye bir şey kalmadı. Onun için yerinden yönetilen demokrasiye aşık insanların bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaları gerektiğine inanıyorum." sözlerini kullandı.

"BİZ BUCA'DA YAŞIYORUZ, BUCA'NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Adaletsizliğe ve tek adam rejimine karşı yerel yönetimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Süne, "Biz Buca'da yaşıyoruz, Bucalıyız, Buca'nın sorunlarını biliyoruz, Buca'nın sokaklarını tanıyoruz, Buca'nın insanını biliyoruz. Hangi mahallenin hangi sokağının hangi insanının neye ihtiyacının olduğunu biliyoruz." dedi. Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeyi ancak bir Cumhuriyet Halk Partilinin yönetebileceğini söyleyen CHP'li aday adayı, Cumhuriyet Halk Partililerin verdiği sözü yerine getirmek zorunda olduğunu söyleyerek geçmişte adını tarihe yazdıran CHP'li belediyelerin verdikleri sözleri yerine getirenler olduğunu belirtti.

"SİZ BU PROJEYİ ÜRETTİNİZ DE PEKİ ARSASI NERDE?"

27 yıl boyunca inşaat sektöründe olduğunu hatırlatan Mehmet Süne, "Her insanın elinde bir kağıt proje ürettim diye dolaşıyor. Arkadaşlar, siz bu projeyi ürettiniz de peki bunun arsası nerde?" sorusunu yöneltti. Buca'da proje uygulamak için belediyeye ait uygun arsa kalmadığını vurguladı. Süne, ilçenin ancak Göksu, Fırat, İnönü, Yeşilbağlar, Çamlık, Ufuk ve Dicle mahallelerinde 18 uygulamasıyla yüzde 35-40 civarı zaiyatla arsa yaratılabileceğini ifade ederek "Sen arsa üretmeden proje yapamazsın. Gir internete hangi projeyi arıyorsan çıkar." dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN BİR GEREKLİLİĞİ VARDIR"

"Sosyal belediyeciliğin bir gerekliliği vardır." diyen CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Mehmet Süne, Projeleri tek tek açıklamak yerine kanaat önderleri, muhtarlar, hemşehri dernekleri ve üniversitelerle proje üreteceklerini söyledi. Süne, "O mahalleyi daha güzel, daha yaşanılır hale nasıl getireceğimizi mutlaka bilmemiz gerekiyor." diyerek, işçisiyle, köylüsüyle, memuruyla mahallelerde yaşayan insanların sorunlarının tespit edip ihtiyaçları giderecek projeler üreteceklerini söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ TERTEMİZ SOKAKLARI OLAN BİR BUCA YARATMAK"

Önceliklerinin tertemiz sokakları olan bir Buca yaratmak olduğunu belirten Süne, "Önceliğimiz tertemiz sokakları olan bir Buca yaratmaktır. Efendim Menderes Caddesi'nin çöpünü al da İnönü'nün çöpünü alma ya da EVKA'da herhangi bir mahallenin çöpünü alma. Siz sende 40-50 trilyon çöp parası ödüyorsanız onun karşılığını da almak zorundasınız. Yapmıyor mu, iptal edin, bir başka çöp firmasıyla anlaşın, belediyecilik budur." ifadelerini kullandı.

"BAZI SPEKÜLASYONLAR YAPILDIĞINI DUYDUM"

Duyduğu bazı spekülasyonların kendisini üzdüğünü belirten önceki dönem CHP PM üyesi, "Çok üzülerek bir şey söylüyorum. Bir aday adayı kardeşimle konuşurken bazı spekülasyonlar yapıldığını duydum. İşte belediye başkan aday adayı olmuş da meclis üyeliği için. Benim hiçbir arkadaşım belediye başkan aday adayı olup da meclis üyeliğine tenezzül edeceğini düşünmüyorum. Eğer belediye meclis üyeliğine bu arkadaşınız aday adayı olmuş olsaydı dosyasını gider belediye meclis üyeliğinden alırdı. Ben 3. dönem aday adayı olarak karşınıza çıkıyorum. Bundan önceki dönemlerde bana hem Karabağlar'dan hem Çiğli'den 1. sıra belediye meclis üyeliği teklifi de geldi. Hatta belediyeyi yönetme teklifi geldi. Hiçbirini kabul etmedim. Sırf arkadaşlarımızı karalamak için bazı spekülasyonlar dolaşıyor bunlara itibar etmeyin." dedi. Süne ayrıca çağrı yaparak "Belediye meclis üyeliklerini sevilen, sayılan ve bu partiye emek veren insanlara verirsek, emin olun ki birçok şey başarırız. Ama hiçbir arkadaşımın böyle yakıştırma yapacak, karalayayacak şekilde davranmamalarını bir kez daha huzurunuzda tekrar ediyorum. Benim her arkadaşımın, her partilimin onuru benim onurumdur. Ben böyle bakarım siyasete. O onu demiş, bunu demiş benim umrumda değil. Siyaset pratikte gerçektir." ifadelerini kullandı

BEKTAŞ GÜL'Ü ANDI

2015 yılında hayatını kaybeden Buca CHP eski ilçe başkanı Bektaş Gül'ü de unutmayan Süne, "Geçen aday olduğum dönemde ilçe başkanımız olan sayın Bektaş Gül'ü rahmetle anmadan geçmek istemiyorum. Kimin bir hastası olsa, kimin bir ölüsü olsa hep yanı başında oldu. Kendisinin nezdinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde emek vermiş emek vermeye devam eden tüm arkadaşlarımı saygıyla anıyorum." dedi.

"BUCA BELEDİYESİ'Nİ BAŞKA BİR PARTİYE KAPTIRMAYACAĞIZ"

CHP'de siyasete 1979'da gençlik kolları üyeliğiyle başladığını belirten Süne, ilk günden bu yana hiçbir zaman parti ahlakında, partililik kimliğinden ve partilik ilkelerinden ayrılmadığını söyledi. Bu yüzden mezhep, dil, din ve ırkın kendisi için önem taşımadığını vurgulayan Süne, "Önemli olan iyi bir insan olmalıdır. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle büyüdük. Biz İsmet İnönü'nün torunlarıyız. Biz İsmet İnönü'nün, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda yaşadık ve yaşamımızı böyle idame ettirdik." ifadelerini kullandı.

Partililere seslenen Süne, aday adayı kim olursa olsun destekledikleri adayın arkasında durdukları gibi durmaları çağrısında bulunarak "Cumhuriyet Halk Partisi'ni tek adam rejimine teslim etmeyelim. Ben geçmişte verdiğim söz gibi eğer ben aday olmazsam da hangi arkadaşım aday gösterilirse arkasında dimdik duracağım.Buca belediyesini bir başka partiye kaptırmayacağız." sözlerini söyledi.

"BİZ YÜZDE 52'yle ALDIK DİYENLERİN HİÇ EMEKLERİ YOKTU"

Belediyesizliğin ne anlama geldiğini en iyi kendisinin bildiğini söyleyen Süne, 2005 yılında ilk defa Buca İlçe Başkanı olduğunda oy oranının yüzde 24 olduğunu hatırlattı. 5 yıl boyunca yönetim kuruluyla, kadın kollarıyla ve gençlik kollarıyla yoğun efor sarf ettiklerini söyleyen Süne, "Bakın istifa etmeden önce bir anket yaptırdık, yüzde 51 Cumhuriyet Halk Partisi çıktı. "Biz yüzde 52'yle aldık" diyenlerin hiç emekleri yoktu. Bu örgüt aldı o oyları. Ben kaç oy getirdiklerini çok iyi bilen insanım, 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Emek verdim, emekleri yadsımayın. Bu ilçenin, bu örgütün en fazla çalışanı kadın kollarımızdır, gençlik kollarımızdır, ilçe yönetimimizdir. Her bir aday adayı ister belediye meclis üyeliğine isterse belediye başkanlığına aday adayı olabilir. Eğer bu partinin üyesiyle aday adayı olabilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)