Nurhan Çiftçibaşı Parkı'ndaki Kuruyan Ağaçlar Kesiliyor

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Nurhan Çiftçi Parkı’nda yapılan incelemeler sonucu, çam türü ağaçların kuruması ve tespit edilen zararlardan dolayı, diğer ağaçların da zarar görmemesi amacıyla kesilerek, yerine yeni ağaçlar dikmesine karar verdi.

YEREL 13.09.2019, 16:45
Nurhan Çiftçibaşı Parkı'ndaki Kuruyan Ağaçlar Kesiliyor

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Nurhan Çiftçi Parkı’ndaki çam türü ağaçlarda  Akdeniz çam kabuk böceği ( Tomicus destruens ve Orthotomicus erosus), küçük orman bahçivanı (Tomicus minör),  Oniki dişli çam kabuk böceği ( İps sextentatus ) böceklerinin verdiği zararlar tespit edil. Söz konusu böceklerin  ağaçları tahrip ederek kurumasına, ömürlerini kısaltmasına  ve sağlıklı ağaçlara da bulaşma riski ile tehlikeye soktuğu belirtildi.

Söz konusu böceklerin yapışkan sıvılarının yerlere akması  ve ilerleyen süreçlerde de  böceklerin toprağa inmesi nedeniyle vatandaşın rahatsız olmaması amacıyla zarar gören ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan onaylı ile 16.09.2019 tarihinde tümüyle kurumuş olan çam ağaçlarının kesimine karar verildi.

Burdur Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, tamamen kuruyan ağaçların kesilmesinin ardından  yerine yeni ağaç dikimleri gerçekleştirileceğinin bilgisi verildi.

Yorumlar (0)