Neşet Tarhan'a kadınlardan büyük destek

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarında tezgâh açan kadınlar Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Mezitli’ye yaptığı hizmetler ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık için teşekkür eden kadınlar, “Başkanımız siyaset gözetmeden eşit hizmet edilebileceğini herkese gösterdi. Bizdeki madeni bulup çıkardığı için, biz ona bu coğrafyanın İnce Memed’i diyoruz. 2019 Mart ayında yapılacak seçimler sonrasında da Sayın Neşet Tarhan’ı başkan olarak görmek istiyoruz” dediler.

YEREL 19.10.2018, 16:06 19.10.2018, 16:06
Neşet Tarhan'a kadınlardan büyük destek

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarında tezgâh açan kadınlar Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, yeni hizmete giren Belediye Hizmet Binası için hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Pazarlarda tezgâh açılan sayısının 612’ye ulaştığı ve her 10 kişiyi temsilen bir kadının geldiğinin bilgisinin verildiği ziyarette kadınlar, Başkan Tarhan’a el emeği olan hediyelik eşyaları sundular.

NEŞET TARHAN BU COĞRAFYANIN İNCE MEMED’İ

Başkan Tarhan’ın göreve gelmesiyle birlikte seçim öncesi verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini savunan kadınlar, “İlk başta Kadın Üretici Pazarı’nı açacağını söylediğinde çok ihtimal vermemiştik. Ya da sembolik bir şey yapılıp geçiştirilir diyenler bile oldu. Ama bugün 8 farklı yerdeki Kadın Üretici Pazarlarında tezgâh açan kadınların sayısı 612’ye yükseldi. Başkanımız Neşet Tarhan, bize güvenerek başarmamızı sağladı. Kadın Üretici Pazarları sayesinde kimimiz evini yeniledi, kimimiz araba aldı. Buradan kazandığı ile çocuğunu Amerika’da Beyin Cerrahi alanında okutan kadınımız bile var. Başkanımız siyaset gözetmeden eşit hizmet edilebileceğini herkese gösterdi. Bizdeki madeni bulup çıkardığı için, biz ona bu coğrafyanın İnce Memed’i diyoruz. 2019 Mart ayında yapılacak seçimler sonrasında da Sayın Neşet Tarhan’ı başkan olarak görmek istiyoruz” dediler.

KADINLAR HAYATA DAHA AYDINLIK BAKIYORLAR

Kadınların ziyaretinden son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan ise, bugün 200 bine yakın insanın yaşadığı Mezitli’de herkese eşit şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi. “Bu güne kadar ne boş ümit verdim nede yapamayacağım şeylerin sözünü verdim” diyen Başkan Tarhan, “En büyük güvencem kadınlardır. Onlar hayata daha aydınlık bakıyorlar. Mezitli’yi kadınların kendilerini daha özgür hissedebileceği bir kent yapma hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefim ise kadınlarımızı daha çok siyasette, sosyal alanlarda görmektir. Daha çok kadın muhtar adayımız olsun, daha fazla kadın meclisimizde temsil edilsin istiyoruz. Hatta en büyük dileğim ileride Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şalvarlı, çiftçi bir kadın görmektir” diye konuştu.

İLERİDE İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ İMKÂNI SUNABİLİRİZ

Kadın üretici Pazarlarının farklı yerlerde ödüllendirildiğini de hatırlatan Başkan Tarhan, “Son olarak Çin’de yapılacak olan bir yarışmada ve başta New York, Sydney gibi büyük dünya kentlerinin yanında Mezitli Belediyesi de son 15 finalist arasına kaldı. 300’ü aşkın şehrin katıldığı yarışmada sonuç ne olursa olsun Mezitli Belediyesi, Türk Bayrağını dalgalandıracak. Bu bile Kadın Üretici Pazarlarını açmakla ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Ben de Kadın Üretici Pazarlarımızın bu denli başarılı olmasından dolayı son derece gururluyum. Özellikle pazarları ziyaretimde duyduğum farklı hikâyeler beni daha fazla derinden etkiliyor. İleride bu projemizi daha farklı alanlara taşımak istiyorum. Belki internet üzerinden uluslararası satış imkânı sunabiliriz. Yeterli üretim gerçekleşmesi halinde yakın ilişkide olduğumuz farklı şehirlerde Mersin ürünlerinin satıldığı pazarlar açabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)