MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK

Bursa Mudanya'nın kent kimliğine uygun olarak son şekli verilen Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesinin 7 bin metrekarelik1. Etap ihalesi yapıldı. Mudanya Belediyesi’nin “şeffaflık” ilkesi gereği canlı yayında yapılan ihaleye 5 firma katıldı. Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’nın gurur projesi Türkiye’nin yıldızı olacak” dedi.

YEREL 06.09.2019, 12:27
MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesi kapsamında bölgedeki yol açma,istinat duvarı ve asfaltlama çalışmaları tamamlanırken, yaşam merkezinin 7 bin metrekarelik 1. Etap inşaat ihalesi tamamlandı. Bursa'nın önemli merkezlerinden biri olacak Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, kentin doğal ve tarihi yapısına uygun olarak, her açıdan denizin görülebileceği şekilde projelendirildi.Bölge yapısına uygun dükkanlar, kafeteryalar, restoranların, yönetim birimlerinin bulunacağı25 dükkan, konser etkinlikleri, açık hava sergileri, yazlık sinema günlerinin yapılacağı amfi ile dinlenme bölümleri, çocuk oyun alanları, engelsiz yürüyüş yollarının bulunacağı yeşillendirilmiş bir alanın yaratılacağı ilk etabın ihalesi, Mudanya Belediyesi’nin şeffaflık ilkesinden hareketle canlı yayında yapıldı.

5 firmanın katıldığı ihaleyi, ikinci oturumda ihale komisyonunun yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda 12 milyon 280 bin TL teklif veren TEKA Temel Mühendislik İnşaat Ltd. Şti. kazandı. İtiraz ve sözleşme davet süresi sonunda yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi teknik personeli tarafından hazırlanan projenin, 7'den 70'e herkesin vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanı olarak hayata geçirileceğini söyledi.

MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ

Mudanya için onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu proje onur meselemizdi, gurur vesilemiz olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu projede de kendi işimizi kendimiz yaptık. Her biri alanında uzman personelimizin gece gündüz çalışarak hazırladığı projeyi 5 kuruş para ödemeden Mudanyalılara sunduk. Yalnızca Mudanyalıların değil, Bursalıların buluşma noktası Yıldıztepe olacak. Mudanyalılar projemizle gurur duyacak. Marmara’nın yıldızı, Türkiye’nin yıldızı olacak” dedi.

MUDANYA’NIN PARASI MUDANYA’YA KALDI

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Proje, bölgedeki eğimin avantajları kullanılarak hazırlandı. Proje; Mudanya Belediyesi'nin mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanırken, sadece proje bedelinden 1 milyon TL tasarruf edilmişti. Yaşam merkezinin ilk etabının uygulama aşamasında isemimari, statik, elektrik, mekanik, Geo Duvar, İksa, Zemin Etüt projelerinin toplam maliyeti ise 561 bin, 335 TL olarak hesaplandı.

Yorumlar (0)