MUDANYALI ÇOCUKLAR GELECEĞE 'UMUT TOHUMLARI' EKTİ

Mudanya Belediyesi’ne ait 152 bin metrekare yeşil alan ve parklar, artık Mudanyalı çocukların… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Umut Tohumları” adını verdiği proje kapsamında çocuklar Mütareke Meydanı’nda düzenlenen törenle temsili tapularına kavuşurken, adaçayı tohumlarını toprakla buluşturdu.

YEREL 17.03.2019, 16:11 17.03.2019, 16:11
MUDANYALI ÇOCUKLAR GELECEĞE 'UMUT TOHUMLARI' EKTİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz belediyeye ait 152 bin metrekare yeşil alan ile birlikte ilçe genelindeki parkları Mütareke Meydanı İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen etkinlikle çocuklara emanet etti.  Mudanya sınırları içerisinde bulunan her park ve yeşil alan, temsili bir tapuyla çocukların sorumluluğuna geçmiş oldu.  “Umut Tohumları” adı verilen proje kapsamında çocuklar temsili tapularına kavuşurken, adaçayı tohumları da toprakla buluştu. Programın açılış konuşmasını Mudanya Çocuk Meclisi Başkanı Fatma Şevval Köse yaptı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a tüm çocuklar adına teşekkür eden Köse, “Bizlere bıraktığınız bu emanete, yaşadığımız sürece sahip çıkacağız. Bugün ektiğimiz tohumlarla geleceğe bir umut ekmiş oluyoruz” diye konuştu.

 

BİR KENTİN ÇOCUKLARI MUTLUYSA O KENT GÜZELDİR

Türkiye’de alanında tek, diğer belediyelere de örnek olabilecek bir uygulamayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; “30 Mart 2014’ten bu yana Cumhuriyetimizin doğduğu kentte güzel işler yapıyoruz. Bir kentin çocukları mutluysa o kent mutludur, o kentte güzel işler yapılıyor demektir. Önce çocuklarımızın, ardından da tüm Mudanyalı hemşehrilerimizin yüzlerinin gülmesi, huzurlu, mutlu, güzel bir kentte yaşamasını sağladık. Mudanya’mızda halka ait bütün alanlar çocuklarımız tarafından korunsun, gelecekte çocuklarımıza ait yeşil alanlarda binalar yapılmasın dedik. Çevresine, doğasına ve değerlerine sahip çıkılan bir Mudanya’nın tohumlarını attık bugün. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz’ diyor. Ve yine ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünden hareketle bugünün yöneticileri olarak, yarının yöneticilerine tertemiz bir Mudanya’yı bırakmak için çıktığımız bu yolda görevimizi en iyi şekilde yapmaya calıştık. Bu kadar çocuğun yüzünün gülmesi, onların gözlerinin ışıldaması dünyanın en güzel mutluluğu. Demek ki doğru yoldayız” dedi.

 

Konuşmaların ardından Mudanya Belediyesi Hobi Sanat Atölyesi kursiyeri çocukların hazırlamış olduğu “Mudanya Çocukları” isimli gösteri, büyük alkış aldı. Program, Başkan Türkyılmaz’ın tapu dağıtım töreni ve adaçayı tohumlarının ekiminden sonra sona erdi.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)