MUDANYA SOSYAL PROJELERİYLE TEK YÜREK

Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla yaşama yeni bir pencere açan Mudanya Belediyesi; Zeytin Dalı, Uğur Böceği projeleriyle Mudanyalıların ihtiyaç duyduğu her anında yanında olmayı sürdürüyor. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Yaşama sevgiyle baktığımız yönetim anlayışımızla Mudanyalılarla tek yürek olmaya devam edeceğiz” dedi.

YEREL 05.11.2018, 11:18 05.11.2018, 11:18
MUDANYA SOSYAL PROJELERİYLE TEK YÜREK

Mudanya’da özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik pek çok uygulamayı hayata geçiren Mudanya Belediyesi, örnek bir yerel yönetim anlayışı sergilemenin gururunu yaşıyor. Yaşlısından gencine, çocuğundan engellisine Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Mudanya Belediyesi, Zeytin Dalı, Uğur Böceği projeleriyle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyor. Mudanya’da kurulduğu günden bu yana kayıtlı 2 bin 300 kişiye şefkat elini uzatarak, kimsesizlerin kimsesi olan Zeytin Dalı Projesi kapsamında 2018 yılında ilçe genelinde 2 bin 217 kişiye gıda, 725 kişiye kuaförlük hizmeti, 156 kişiye ev eşyası, 27 ev temizliği, 20 soba ihtiyacı, 70 aileye zeytinyağı dağıtımı, 582 öğrenciye kırtasiye ve 133 çocuğa kıyafet yardımı, 283 aileye 100 bin ton kömür dağıtımı yapılırken, 341 yeni ihtiyaç sahibi aile tespit edildi. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren, düzenli kontrollerini yapan Uğur Böceği Projesi kapsamında ise 2018 yılında 2 bin 217 hastanın takibi yapılırken, 3 bin 142 kişiye sağlık hizmeti götürüldü. Toplamda 190 kişinin akülü ve tekerlekli sandalye, çocuk ve hasta bezi ihtiyacı giderildi. Mudanya’da doğan her bebeği “Hoş geldin bebek” sürpriziyle karşılayan Uğur Böceği ekibi, belediye atölyesinde üretilen beşik ve içinde bezinden zıbınına, bebek şampuanından ateş ölçerine kadar annelerin ihtiyaç duyacağı her türlü malzeme bulunan hediye paketlerini çiçeği burnunda 170 ebeveyne teslim etti.

 

“TEK YÜREK OLDUK”

“Benim vizyon projem insanlık” diyerek Mudanyalıların ihtiyaç duyduğu her an yanında olmayı sürdüren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da doğan, büyüyen hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği sözünü vermiştim. Geldiğimiz süreçte Mudanya’da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Bu dört yılı aşan hizmet dönemimizde Mudanya ve Mudanyalılara olan sevgimiz bizi bir araya getirdi. Kentimizi yönetirken tek yürek olduk. Yaşama yeni bir pencere açtık. Geldiğimiz noktada Mudanyalı hemşerilerim artık şundan emin, onların Hayri başkanı, Hayri ağabeyi var” diye konuştu.

 

 

Yorumlar (0)