Mudanya Hal Kahveleri yenileme projesi başlıyor

Mudanya Belediyesi’nin, Hal Kahveleri esnafının ihtiyacına yönelik hazırladığı yenileme projesi, Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı. Başkan Hayri Türkyılmaz esnafın beklediği projeye zaman kaybetmeden başlayarak, kısa sürede hizmete sunacaklarını söyledi.

YEREL 05.11.2020, 11:51
Mudanya Hal Kahveleri yenileme projesi başlıyor

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileme projesi, Anıtlar Kurulu’ndan onay aldı. Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü teknik personeli tarafından hazırlanan projeye zaman kaybetmeden başlayacaklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz verdiği bir projeyi daha hayata geçireceklerini söyledi.

Mudanya’nın önemli bir değerinin daha günümüz gereklerine uygun şekilde yenileneceğini vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Kahvelerin cephelerine mafsallı kumaş tente imalatı yapılıp, işgaliye alanlarının bu tenteye istinaden belirlenecek, aynı renk ve dokuda tenteler ile bütünlük ve cephe sağlıklaştırması yapılacak. Orta alanda işlevsiz kalan süs havuzu kaldırılarak, oturma alanları kullanıma kazandırılacak. Dükkanların cephelerine uygun olarak ayarlanacak tenteler yardımıyla işgaliye ve kiracılar arası çatışma problemleri giderilecek. Korunaklı alan tente ile tesis edilerek dükkanların daha uzun süre açık olarak kullanımı sağlanacak. Bölge engelli girişine uygun hale getirilecek, aydınlatma, elektrik, doğalgaz sistemleri modern hale getirilecek. Mudanyamıza ve esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)