banner773

MUDANYA ÇOCUK MECLİSİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

Çocukları yönetime katarak, sosyal alanda daha özgür ve özgüvenli olmalarını, birlikte yönetişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Mudanya Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çocuk Meclisi, ilk toplantısını yaptı. 40 üyesi bulunan Çocuk Meclisi’nin ilk dönem başkanı, Ülküköy Ortaokulu öğrencisi Fatma Şevval Köse oldu.

YEREL 16.03.2019, 17:09 16.03.2019, 17:09
MUDANYA ÇOCUK MECLİSİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

Gençleri ve çocukları yönetime katarak, sosyal alanda daha özgür ve özgüvenli olmalarını, birlikte yönetişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Mudanya Belediyesi,  Çocuk ve Gençlik Meclisi projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda ilk olarak Mudanya Çocuk Meclisi oluşturuldu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısında başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 40 üyesi bulunan Çocuk Meclisi’nin başkanlığı için Fatma Şevval Köse, Ada İnce ve Umut Akengin yarıştı. Oylama için sandık kurulurken, projeleriyle çocukların gönlüne taht kuran Fatma Şevval Köse, Mudanya Çocuk Meclisi’nin ilk başkanı oldu.

 

MUTLU VE HUZURLU BİR GELECEK BİRLİKTE ŞEKİLLENECEK

Atatürk ilke ve devrimlerinin özgürce yaşandığı, mutlu bir kent olarak çocuklara ve gençlere önem verdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yürütülecek proje kapsamında, çocuklarımız kent deneyimlerini ve kente dair hayallerini paylaşarak, geleceğin Mudanya’sını kurgulayacak. Böylelikle Mudanya, UNİCEF’in çocukları tam da katılımcı birer birey olarak yetiştirmek üzerine oluşan yapılanma olan Çocuk Dostu Şehir Programı’na katılabilecek. Herkesin huzur ve mutluluk duyduğu Mudanya’yı birlikte yaşatacacağız” diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar (0)