Mudanya Belediyesi'nden Öğrencilere Online Eğitim Sınavı

Mudanya Belediyesi’nin uzaktan eğitime ulaşmakta zorlanan çocuklara, bilgisayar ve internet erişimi sağlayan online eğitim sınıfı kapılarını açtı. Öğrenciler, Yenimahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nde kurulan etüt merkezi online eğitim sınıfı ücretsiz olarak yararlanmaya başladı.

YEREL 07.10.2020, 16:20
Mudanya Belediyesi'nden Öğrencilere Online Eğitim Sınavı

Mudanya Belediyesi, Yenimahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nin kapılarını uzaktan eğitime ulaşmakta zorlanan çocuklara açtı. Yenimahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nde, Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime ulaşmakta zorlanan çocuklara, bilgisayar ve internet erişimi sağlanıyor. Sosyal mesafe kurallarına göre hazırlanan sınıfta çocuklar, EBA’daki online derslere katılabiliyor. Mudanya Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan uzaktan eğitim kararı gereği, bilgisayar ve internete erişimi olmayan öğrenciler için ilk etapta 17 öğrenci kapasiteli online eğitim sınıfı açtı. Sınıfın açılışını öğrencilerle birlikte yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da yaşayan hiçbir çocuk derslerinden geri kalmayacak dedik, söz verdik gerçekleştirdik. Eğitimde fırsat eşitliği yaratıyor, çocuklarımızın geleceği için elimizden geldiğince yoğun çaba harcıyoruz. Geleceğimiz, çocuklarımız için ne yapsak az” ifadelerini kullandı.

MUDANYA ÜCRETSİZ İNTERNET AĞI İLE DONATILIYOR

Yenimahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nin ardından eski Öğretmenevi binası ve Halitpaşa mahallesindeki Mudanya ilçe stadının yanında bulunan ek hizmet binası da öğrenci etüt merkezi olarak hizmet vermek için hazırlanıyor. Bunun yanı sıra Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mütareke İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu, 12 Eylül İlkokulu, Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi, Sami Evkuran Anadolu Lisesi çevresinde öğrenciler için ücretsiz wifi hizmeti verilecek.

Kayıt ve bilgi için 554 87 68 numaralı telefondan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü arayabilirsiniz.

Yorumlar (0)