MUDANYA ATA'SINI ÖZEL BİR PROGRAMLA ANIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da özel bir gösteriyle anılacak. Mudanya Belediyesi, Cumhuriyet kazanımlarına daha çok gereksinim duyduğumuz, Atatürk’ü daha çok özlediğimiz bugünlerde Sinan Meydan’ın araştırmaları ve Utku Erişik’in sanatı ile ortaya çıkan “K Harfi Yeterlidir” adlı oyunu 11 Kasım’da Mudanyalılarla buluşturacak.

YEREL 08.11.2018, 12:18 08.11.2018, 12:18
MUDANYA ATA'SINI ÖZEL BİR PROGRAMLA ANIYOR

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi, 80 yıl önce ebediyete uğurladığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özel bir etkinlikle anıyor. Tarihçi yazar Sinan Meydan’ın araştırmaları ve Utku Erişik’in sanatı ile ortaya çıkan “K Harfi Yeterlidir” adlı oyun, 11 Kasım Pazar akşamı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Mudanyalılarla buluşuyor. Mudanyalılar; Cumhuriyet kazanımlarına daha çok gereksinim duyduğumuz, Atatürk’ü daha çok özlediğimiz bugünlerde bu tarihsel sorumluluğu üstlenen Sinan Meydan’ın araştırmaları ve Utku Erişik’in sanatı ile büyülü bir gece yaşayacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının hemen ardından, bu büyük zaferin ekonomi, kültür-sanat ve eğitim alanlarındaki başarılarla taçlandırılması gerektiğinin altını çizen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün akıllı projeleri, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltecek politikaları,  tiyatro sahnesini aydınlatacak. Gelin, 11 Kasım günü saat 20.00’de laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve onu bizlere emanet eden Ata’mızın tüm değerlerine sahip çıkacağımızı hep birlikte gösterelim” dedi.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)