Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan öğrencilere çorba servisi yaptı

Açıldığı günden bu yana ilgi odağı olan Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane, aile sıcaklığı ile ders çalışmak isteyen öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Kafe Kütüphaneyi gönüllü olarak işleten Onur Baysal öğrencilere soğuk kış gününde çorba sürprizi yaptı.

YEREL 01.02.2020, 12:45
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan öğrencilere çorba servisi yaptı

. Baysal’ın ders çalışan öğrenciler için evinde yaparak getirdiği yayla çorbasının servisini ise ziyaret için gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptı.

BAŞKAN TARHAN ÇORBA SERVİSİ YAPTI

Ders çalışırken çorba sürprizi ile karşılaşan öğrenciler ise servis yapan Başkan Tarhan’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yağmurlu ya da çok soğuk olan günlerde öğrencilere sürpriz yaparak moral vermek istediğini dile getiren gönüllü Onur Baysal, “Dün yağmur vardı mercimek çorbası yapmıştım. Bugün ise güneşli ama soğuk bir hava vardı yayla çorbası ile küçük bir sürpriz yapmak istedim. Tesadüfen ziyaretimize gelen Başkanımız Neşet Tarhan da eline tepsiyi alarak servis yaptı. Daha sonra hayırseverimiz Alper Gürsoy Bey de gelince çok farklı ve unutulmaz bir gün yaşadık” dedi.

DERS ÇALIŞMAK İÇİN DE ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN DE ÇOK GÜZEL BİR YER

Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanede rahat bir şekilde ders çalışmanın önemine dikkat çeken öğrenciler ise, “Kafe Kütüphane bize çok değerli zaman dilimi geçirmek açısından büyük fayda sağlıyor. Gerek temiz ve ferah olması gerekse çalışan arkadaşlarımızın ilgisi bizim bu mekanı tercih etmemizi sağlıyor. Bizim için önemli bir buluşma mekanı da oldu. Çok sakin bir yer. İçecek hizmeti var. İnsanların kitap okumak ve ders çalışmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dediler.

‘HER GÜN DOLUP TAŞTIĞINI GÖRMEK GURUR VERİYOR’

Kafe Kütüphanenin her gün dolup taştığını görmekten dolayı gururlu ve mutlu olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Kafe Kütüphaneyi yapma fikrini ortaya attığımızda iş adamımız Alper Gürsoy annesinin adına yapmak istediğini söyledi. İki yıl önce faaliyete geçen Kafe Kütüphanemiz büyük ilgi gördü. Yaptığım ziyaretlerde karşılaştığım en fazla istek farklı yerlerde Kafe Kütüphaneler açılması şeklinde oluyor. Uygun alanlar bulduğumuz zaman Kafe Kütüphanelerimizin sayısını artırmak istiyoruz” diye konuştu.

‘SADECE ÖĞRENCİLERİN DEĞİL DEĞERLİ VAKİT GEÇİRMEK İSTEYENLERİN DE VAZGEÇİLMEZ MEKANI’

Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanede bir aile ortamı oluştuğuna da dikkat çeken Başkan Tarhan, “Sık sık Kafe kütüphaneye gelip öğrencilerle birlikte oluyorum. Zaman geçirmek için güzel bir yer, aynı zamanda gençlerimizi geleceğe hazırlanırken görmek ayrı bir motivasyon sağlıyor. Onları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Mezitli'de yaşayan her vatandaşımızın kitaba en kolay şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirdiğimiz kafe kütüphane büyük beğeni kazandı. Sadece öğrenciler değil, kitap okumak ve kaliteli zaman geçirmek isteyen vatandaşlarımız da kütüphanemizi ziyaret ediyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)