banner773

Meski, Olası Su Baskınlarını Önleyecek Çalışmalara Ara Vermeden Devam Ediyor

Mersin genelinde yağmursuyu şebeke, ızgara gider temizliği ile bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskını sorunlarının önüne geçecek çalışmalara imza atıyor.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde yürütülen yağmursuyu hattı temizliği çalışmalarıyla ilgili “Şu anda anjiyo yapıyoruz biz. Nerede, ne var onları tespit ediyoruz ve temizliklerini yapıyoruz. Bir damla su yağmurlarda caddelerde görmedik. İnşallah Mersin’in her noktasını bu duruma getireceğiz” dedi.

YEREL 21.06.2021, 10:09
Meski, Olası Su Baskınlarını Önleyecek Çalışmalara Ara Vermeden Devam Ediyor

Başkan Seçer,  daha önceden kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında düzenli temizlik yapılmadığını belirterek, “Yıllara sâri bir sorunu artık çözüyoruz. Adeta anjiyo yapıyoruz. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bizi belki milyonlarca liralık bir yatırımdan kurtaracak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde yağmursuyu şebeke, ızgara gider temizliği ile bakım-onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yağmursuyu hatları daha hızlı ve pratik temizleniyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yatırımlarına hız veren MESKİ, yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskını sorunlarını minimuma indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kanal görüntüleme ve kombine aracıyla yağmursuyu hatlarını görüntüleyen MESKİ ekipleri, hat temizliğini kısa sürede gerçekleştiriyor. Kanal görüntüleme ve kombine aracıyla yapılan yağmursuyu temizlik işlemi daha hızlı, pratik ve etkili hale geliyor. Temizleme işlemlerinde kullanılan su, yakıt gibi ihtiyaçlarda da azalma meydana geliyor.

Başkan Seçer: “Nerede ne var tespit ediyoruz ve temizliklerini yapıyoruz”

MESKİ Mayıs ayı Olağan Genel Kurulu’nun 2. Birleşimi’nde çalışmaları birer birer açıklayan Başkan Seçer, kollektör yapım işlerinin görüntülerini paylaşarak, şunları söyledi:

“Görüyorsunuz şebekelerin içini, ağaçların kökleri oraları tıkamış, yağmur suyu logarlardan girmeyince zannediyoruz ki artık o kaldırmıyor ya da bozulmuş o hatlar, demode olmuş. Oysa ki temizlik yapılmamış. Şu anda anjiyo yapıyoruz biz. Nerede, ne var onları tespit ediyoruz ve temizliklerini yapıyoruz. Gördüğünüz gibi pislikler birikmiş. Geçtiğimiz yıl Kültür Park, Babil, Hilton arasında toplam 9 noktada denizle bağlantı resmen kapanmıştı. Yani ne yaparsanız yapın, sistemi ne kadar temizlerseniz temizleyin ağzı tıkalı, nihai noktaya erişemiyordu. Onların temizliğini yaptık. Bu sene çok şükür zaten Akkent, Batıkent’i de bitirmiştik. Yine Vatan Caddesi'nde o bölgede de çalışmayı bitirmiştik. Bir damla su yağmurlarda caddelerde görmedik. İnşallah Mersin’in her noktasını bu duruma getireceğiz ama daha önceki kışlarda gerçekten geceleri korkulu uyuyorduk, su taşkını olacak mı diye.”

“Yıllara sâri bir sorunu artık çözüyoruz”

Başkan Seçer, kanalizasyon ve yağmursuyu yapım işlerinin önemine de vurgu yaparak, “Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir; burada temizleme işleri yapıyoruz. Ne yapıyoruz? 6 milyona yakın bir yatırım bu. Daha önceden düzenli temizlik yapılmamış, ne yağmur suyu hatlarında ne kanalizasyon hatlarında. Tıkanıyor, % 95'i tıkanmış hatlarımız var. Zannediliyor ki artık orada o kapasite kaldırmıyor, yeni bir proje yapılıyor, asfalt kırılıyor, tekrar kazı yapılıyor, kanalizasyon döşeniyor. Birçok iş bir arada yapılıyor ve maliyetler tabi ki astarı yüzünden pahalı oluyor. Oysa ki orada ki sistem sağlam tıkanmış, rutin temizlikleri, bakımları yapılmamış. Yıllara sâri bir sorunu artık çözüyoruz. Adeta anjiyo yapıyoruz. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bizi belki milyonlarca liralık bir yatırımdan kurtaracak. Bu konuyu önemsiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)