banner754

MERSİN’DE 19 MAYIS COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’İN GENÇLİK KORTEJİ’YLE BAŞLADI

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Gençlik Korteji’nde gençlerle bir araya gelerek, “Hiç yorulmayacağız. Yürüdüğümüz bu yol doğru yol; Atatürk’ün yolu. Daha çok çalışacağız, ilimin peşinden gideceğiz” dedi.

YEREL 16.05.2022, 09:27
MERSİN’DE 19 MAYIS COŞKUSU BÜYÜKŞEHİR’İN GENÇLİK KORTEJİ’YLE BAŞLADI

Yağışlı havaya rağmen Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan başlayıp Özgecan Aslan Meydanı’nda noktalanan Gençlik Korteji’nde Mersinlilerle tek yürek yürüyen Başkan Seçer, “Gençler bizim her şeyimiz; umudumuz, geleceğimiz, istikbalimiz. Onları çok seviyoruz” diye konuştu. Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı yerin sadece Samsun olmadığını vurgulayan Seçer, “Mersin’e de ayak bastı, Erzurum’a da Sivas’a da Hakkari’ye de Diyarbakır’a da Edirne’ye de İzmir’e de Antalya’ya da… Yurdun dört bir yanına” ifadelerine yer verdi.

)

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Mersin’de günler öncesinden ‘Gençlik Korteji’ ile başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de gençlerle birlikte kortejin ön saflarında yer alarak, Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yürüdü. Başkan Seçer, “Hiç yorulmayacağız. Yürüdüğümüz bu yol doğru yol; Atatürk’ün yolu. Daha çok çalışacağız, ilimin peşinden gideceğiz” dedi.

Yağışlı havaya rağmen kortejde yüzlerce Mersinli tek yürek oldu

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde düzenlenen Gençlik Korteji’ne Başkan Vahap Seçer ile birlikte CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP il ve ilçe yöneticileri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, sporcular, bisikletliler, öğrenciler ve yüzlerce Mersinli katıldı. Başkan Seçer, kortejde miniklerle birlikte el ele yürüdü.

Korteje yağışlı havaya rağmen her yaştan Mersinli yoğun katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun öncülüğünde Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte 90 metrelik bayrak açan gençler ön saflarda yer aldı. Kortej yürüyüşü GMK Bulvarı üzerinden ilerleyerek Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda noktalandı. Balkonlardaki ve cadde üzerindeki vatandaşlar korteje coşkulu alkışlarıyla, trafikteki vatandaşlar ise araç kornaları ile eşlik etti. 

Yürüyüş sırasında yağan yağmur varış noktasında son buldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda korteji rengârenk bir gökkuşağı ve Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi karşıladı.

“Gençler bizim her şeyimiz; umudumuz, geleceğimiz, istikbalimiz”

Kortejde konuşan Başkan Seçer, “Tarihte çok önemli yeri olan, çok önemli bir gündür 19 Mayıs 1919. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı gün. Atamızın sadece Samsun’a değil aslında yurdun bütün noktalarına ayak bastığı gün. Diğer bir önemi de Gençlik Bayramı, Atatürk’ü Anma Bayramı olması. Gençlerimizle bugün gençlik yürüyüşündeyiz. Gençler bizim her şeyimiz; umudumuz, geleceğimiz, istikbalimiz. Onları çok seviyoruz. Ben de bugün beraber oldum. Bu yürüyüşle zaten başlangıcı yapıyoruz. Bayram boyunca yapacağımız etkinliklerin ilk günü bugün. Ben de onların Başkanı olarak yanlarındayım” ifadelerine yer verdi.

“Mustafa Kemal Atatürk sadece Samsun’a ayak basmadı, Mersin’e de ayak bastı”

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda da gençlere seslenen Başkan Seçer, herkesin bayramını kutlayarak, şunları söyledi:

“Mersin bugün çok güzel. Şanlı bayrağımız orada, Atatürk’ümüz de orada. Bizim için bundan daha büyük gurur var mı? Böyle bir şehirde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Mersin, Türkiye’nin özeti. Herkes burada, her renk burada, kardeşlik, beraberlik, birlik burada. 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk bu şiarla, bu düşüncelerle, bu prensiple, bu ilkelerle bizlerin büyük dedelerini bir araya getirdi. Tam bundan 103 yıl önce Samsun’a çıktı. Aslında sadece Samsun’a çıkmadı, sadece Samsun’a ayak basmadı, Mersin’e de ayak bastı, Erzurum’a da Sivas’a da Hakkari’ye de Diyarbakır’a da Edirne’ye de İzmir’e de Antalya’ya da… Yurdun dört bir yanına. Orta Anadolu’ya, Kuzey’e, Güney’e… Bize bu ülkeyi armağan ettiler. Biz de onların mirasçılarıyız. Ama bizler mirasyedi olmayacağız. Bizler çalışacağız. Bıraktıkları mirası daha da zenginleştireceğiz. İnadına birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bizleri birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizler kardeşiz. Kardeşlikten, birlikten, beraberlikten ve insani duygulardan öte hayatta ne var ki?”

“Yürüdüğümüz bu yol doğru yol; Atatürk’ün yolu”

Gençlere “Yorulduk mu?” diye soran Başkan Seçer, gençlerden coşkulu bir şekilde “Hayır” yanıtını aldı. Seçer, bunun üzerine, “Hiç yorulmayacağız. Yürüdüğümüz bu yol doğru yol, Atatürk’ün yolu. Daha çok çalışacağız, ilimin peşinden gideceğiz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ Gençlerimiz daha iyi yetişecek. En iyi eğitimleri alacak. Onlar buna layık. Dünyada diğer ülkelerle, diğer milletlerle oturarak, yatarak, kavga ederek, karanlığın peşinde giderek değil; aydınlığı takip ederek yükseleceğiz. Dünyanın en saygın ülkesi ve milleti olmak için gençlerimiz bizden daha iyi çalışacak. Bizden daha fazla birbirini sevecek, ellerini bizden daha iyi birbirine kenetleyecek. Biz gençliğimize inanıyoruz. Onlar bizim umudumuz. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim her şeyimiz” diye konuştu.

Başkan Seçer, gençleri 19 Mayıs konserlerine davet etti

Kortejde bir arada olduğu protokol üyelerini de selamlayarak gençlere seslenen Başkan Seçer, “Biz sizlerin temsilcisiyiz. Sizlerin vekaletini almışız. Sizlerin sorumluluğunu almışız. Sizlerin güvenine layık olmak için Mersin’de de gecemizi gündüzümüze katıyoruz, çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra aynı şevkle, aynı azimle de çalışmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin, biz Mersinimizi seviyoruz. Anamur da bir, Tarsus da bir, Çamlıyayla da Mut da bir. Mersinimizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız bizlerin kardeşidir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer, 18-19 Mayıs tarihlerinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Sefo, Güneş ve Sagopa Kajmer konserlerine gençleri davet etti. Son olarak gençlere “Ülkemizi daha yükseklere yükseltmek için hep beraber çalışmaya var mıyız?” diye soran Seçer’e gençlerden hep bir ağızdan “Varız” cevabı geldi. Gençlik Korteji coşkusu Grup Duvar konseri ile devam etti.

Gençler, kortej yürüyüşlerinde yaşadıkları heyecanı anlattı

Kortej yürüyüşüne her yaştan Mersinli’nin yanı sıra özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Yiğit Aren Özdemir, “19 Mayıs bizim için çok önemli bir gün. Bu yüzden biz de coşkuyla kutluyoruz. Kutlamalarımız birkaç gün sürecek. Şu an yürüyüşü 19 Mayıs’a yakışır bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Sağ olsun belediyemiz de bize çok destek oluyor. Hava muhalefeti etkili ama bizim için önemli değil. Önemli olan burada bu coşkuyu yansıtabilmemiz” dedi.

Gençlerden Sedef Aksoy, “Herkesin Mustafa Kemal Atatürk için toplanması gerçekten gurur verici bir duygu” derken, Ece Gül Kaş ise yaşadığı heyecanı “Ortam çok güzel. Vatanıma aşık bir insanım. Bayrakları böyle görünce çok mutlu oldum. Sporcu olduğum için de bambaşka bir zevk veriyor. Atatürk bu günü gençlere bıraktı. Gençlerin çoğu da burada zaten. Yağmur yağmasına rağmen herkes gelmiş” cümleleriyle anlattı.

Gençlerden Zahit Alhay, “‘Anlatılmaz, yaşanır’ derler ya öyle bir his benim için” diyerek yaşadığı mutluluğu ifade ederken, Yaren Ergül de “19 Mayıs’ı anıyoruz, yürüyüş yapıyoruz. Çok iyi bir duygu.  Eğlenceli, güzel. Biz de genç olarak bu coşkuya katıldık” diye konuştu. Sporcu gençlerden Sidre Çelik ise “Şu an haklarımız olarak neye sahipsek Atatürk’e borçluyuz” dedi.

Yorumlar (0)