banner773

MERSİN KIŞLARININ VAZGEÇİLMEZİ: “1 EKMEK 1 ÇORBA”

Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, Mersin’in 6 ilçesindeki 28 noktada yeniden başladı. Büyükşehir, soğuk kış aylarında vatandaşlara sıcacık mercimek çorbası ikram ediyor. Sabah 07.00-09.00 saatleri arasında ücretsiz sunulan hizmet, işçiye, öğrenciye, memura, özel sektör çalışanlarına ve kentin farklı kesimlerinden birçok yurttaşa ulaşıyor.

YEREL 09.11.2020, 10:24
MERSİN KIŞLARININ VAZGEÇİLMEZİ: “1 EKMEK 1 ÇORBA”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının yaklaşmasıyla “1 Ekmek 1 Çorba” projesini 2 Kasım’da kentin 6 ilçesindeki 28 noktada yeniden başlattı. Çorba dağıtım araçları sabah 07.00-09.00 saatleri arasında sanayi sitesi, sebze ve meyve toptancı hali, Adliye ve cami önleri gibi pek çok noktada ücretsiz çorba dağıtımlarını gerçekleştiriyor. İşçiden öğrenciye, memurdan özel sektör çalışanlarına kadar kentin farklı kesimlerinden birçok yurttaş, 1 Ekmek 1 Çorba projesinden faydalanıyor.

Büyükşehir’in çorbası geçen yıl 4,5 ayda yüzbinlerce Mersinli’ye ulaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde 27 Ekim 2019’da kentin 2 noktasında başlatılan 1 Ekmek 1 Çorba projesi, Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görüldüğü 11 Mart 2020’ye kadar sürdürüldü. Aradan geçen yaklaşık 4,5 aylık süreçte çorba dağıtım noktaları 44’e yükseldi ve yüzbinlerce yurttaş projeden yararlandı.

Vatandaşlar bu sene de soğuk havalarda sıcacık çorbalarla güne başlıyor

Mersin’de kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen 1 Ekmek 1 Çorba projesi yeniden başladı. Büyükşehir’in Aşhanesi’nde usta aşçılar tarafından hijyenik koşullarda hazırlanan mercimek çorbası, çorba dağıtım araçlarına yerleştiriliyor. Araçlar, sabah 07.00’de dağıtım noktalarında konuşlanıyor. Vatandaşlar, gittikçe soğuyan havalarda sıcacık çorbalarla güne başlıyor. Projenin dağıtım noktaları arasında dar gelirli vatandaşların yoğun olduğu mahalleler, sanayi siteleri, sebze ve meyve toptancı halleri de, Adliye, kaymakamlık, işhanı ve cami önleri de yer alıyor. Asgari ücretle geçinmeye çalışan işçiden kısıtlı bütçeye sahip öğrenciye ve ay ortasını iple çeken memura kadar farklı kesimlerden birçok yurttaş projeden yararlanıyor. Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Erdemli ilçelerindeki toplam 28 noktada yeniden başlayan projenin bu yıl 13 ilçenin tamamında uygulanması planlanıyor.

“Vatandaşın gözünde o mutluluğu görmek bizi de mutlu ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, sabah saatlerinde çorba ikramıyla karşılaşan vatandaşların yüzlerinin gülümsediğini belirtti. 28 noktada olduğu gibi kent merkezindeki Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ndeki vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Yıldırım, “Hal’deki vatandaşların birçoğu, kahvaltı yapma fırsatı bulamadan sabahın erken saatlerinde işe geliyorlar. Vatandaşlarımızın kahvaltı yaparak işlerine başlaması adına bu hizmetimizi sunuyoruz. Vatandaşın gözünde o mutluluğu görmek bizi de mutlu ediyor. Ayrıca çorbamızın lezzetinden de memnunlar. Arkadaşlarına da alıyorlar, ikinciyi almak için tekrar geliyorlar. Kadın hal çalışanlarımızın da servisten inip toplu bir şekilde çorba aldığını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Biz bu projemize kentin farklı noktalarında devam edeceğiz. Hedefimiz 13 ilçede bu tür noktalarda işçilerimize, emekçilerimize, çalışanlarımıza bu hizmeti sunmak” dedi.

“Başka noktalarda da var, sıkça görüyoruz”

Esnaf Ünal Karapolat, işi gereği Mersin içerisinde sürekli seyir halinde olduğunu ve çorba araçlarına kentin farklı noktalarında rastladığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlardaki tüm çalışmalarından memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Karapolat, “Kahvaltı yapamıyoruz. Sabah bir çorba içtiğimiz zaman bile içimiz ısınıyor. Başka noktalarda da var, sıkça görüyoruz. Biz gezdiğimiz için her sabah Vahap Başkanımız’ın bin bir türlü yaptığı hizmetleri, yardımlaşmasını görüyoruz. Allah Başkanımız’ın yardımcısı olsun” diye konuştu.

“Vahap Abimize teşekkür ediyoruz çorba için, her şey için”

Hal esnaflarından Abdülselam Dayangaç, sabaha karşı 03.00 sularında işe başladıklarını ve kahvaltı yapma imkanı bulamadıklarını söyledi. Çorba ikramının kahvaltı ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Dayangaç, “Sabahın 7’sinde çorba gelmiş, çorbamızı içiyoruz” dedi. Katıldığı bir etkinlikte “Bu kentin belediye başkanı olarak tüm yurttaşlarımı bir baba şefkatiyle, bir abi sevgisiyle, bir kardeş sevgisiyle kucaklıyorum” ifadelerine yer veren Başkan Vahap Seçer’e de seslenen Dayangaç, “Vahap Abimize teşekkür ediyoruz çorba için, her şey için” diye konuştu.

Çorba dağıtım noktaları ve günleri

Pazartesi günü: Tarsus İlçesi Kültürpark, Akdeniz İlçesi Yaşat İşhanı karşısı ve Şevket Sümer Mahallesi ile Erdemli İlçesi kaymakamlık civarı.

Salı günü: Tarsus İlçesi Hal Kompleksi ve Mithat Paşa Köprüsü, Akdeniz İlçesi Sanayi Sitesi girişi, Erdemli İlçesi Meslek Yüksekokulu Karşısı ve Toroslar İlçesi Yusuf Kılıç Mahallesi Anıt Otobüs Durağı yanı.

Çarşamba günü: Tarsus İlçesi Sanayi Sitesi girişi, Akdeniz İlçesi Hal Kompleksi, Mezitli İlçesi Tece Hürriyet Mahallesi ve Toroslar İlçesi Çukurova Mahallesi.

Perşembe günü: Tarsus İlçesi geçit altı okuma salonu karşısı, Yenişehir İlçesi Pozcu Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi yanı, Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi ve Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi.

Cuma günü: Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi, Akdeniz İlçesi Zeytinli Bahçe Caddesi Yeni Adliye Civarı, Çilek ve Güneş Mahalleleri.

Cumartesi günü: Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi, Yenişehir İlçesi Muğdat Camii ve Akdeniz İlçesi Siteler Mahallesi.

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası mersin.bel.tr’de de duyurulan çorba dağıtım noktaları arasında, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, merkez kütüphane ve Tarsus Otogarı da yer alıyor.

Yorumlar (0)