Mersin Büyükşehir’den Kurban Sonrası Önlemleri

Bayram öncesi aldığı tedbirlerle il genelinde sorunsuz bir bayram yaşanmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram sonrasında da tertemiz ve sağlıklı bir kent için kurbanlık satış ve kesim yerleri ile çöp konteynerlerini ilaçlıyor.

YEREL 13.08.2019, 18:32
Mersin Büyükşehir’den Kurban Sonrası Önlemleri

İl genelinde gerçekleşen çalışmalarda onlarca ekip görev yaparken, başta karasinek mücadelesi olmak üzere, sivrisinek larvası, uçkun ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları da yürütülüyor.

Kurban Bayramı öncesinde mezarlıkların temizlenmesinden ulaşıma, hayvan satış ve kesim yerlerinin belirlenmesinden trafik denetimine, parkların bakımından gıda satış yerlerinin denetlenmesine kadar birçok konuda tedbir alan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sıcak yaz günlerinde kutlanan Kurban Bayramı sonrasında da herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşılmaması için önlemlerini alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı onlarca ekip, tüm ilçelerde, kurbanlık satış ve kesim yerleri ile çöp konteynerlerini ilaçlıyor. Kurban atıklarının herhangi bir sağlık problemi yaratmaması için titiz bir çalışma yürüten ekipler, özelikle mahalle aralarında tek tek tüm konteynerleri ilaçlıyor.

  

Tarsus ve Çamlıyayla’da merkez ve bağlı mahallelerde çalışma yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler başta Tarsus ve Çamlıyayla merkezler olmak üzere Yenice ve Gülek Mahallelerinde oluşturulan kurbanlık kesim noktalarında da detaylı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)