MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ İÇİN BİR HİZMET DAHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’nden randevu alarak, evlerinde veya bahçelerinde oluşan inşaat ve yıkıntı atıklarını toplatabiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu örnek hizmet ile kent genelinde hafriyat atıklarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor.

YEREL 28.09.2020, 10:20
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ İÇİN BİR HİZMET DAHA

Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Temiz çevre ve sürdürülebilir bir doğa için önemli projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşaat ve yıkıntı atıklarına engel olmak için araç filosuna hidrolift aldı.

İnşaat ve yıkıntı atıkları artık doğaya gelişigüzel bırakılmayacak

Kent genelinde uzun süredir hafriyat atıkları ile mücadele eden, hafriyat dolgu sahaları oluşturan ve denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni hizmeti ile hafriyattan kaynaklı çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir çözüm üretti.

Özellikle vatandaşların taşıma konusunda sıkıntı çektiği, boş arazilere ve çöp konteynırlarının yanına bıraktığı, ev ve bahçe tadilatlarından kaynaklı inşaat-yıkıntı atıkları, Büyükşehir’in yeni aldığı hidrolift aracı tarafından toplanacak.

Vatandaşların 185 Çağrı Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor

Hidrolift aracından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşarak randevu alıyor. Cüzi bir miktar ücret karşılığında araç, vatandaşların bulunduğu mahalleye giderek, üzerinde bulunan konteynırlardan birini bırakıyor. Vatandaşlar hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını bu konteynırlara bırakıyor. Araç daha sonra konteynerı alarak, hafriyat dolgu sahalarına götürüyor. Bu atıklar yol yapım bakım ve onarım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Hayata geçirilen yeni hizmet ile hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilirken, akılcı bir şekilde yönetilen hafriyat atıkları ile maliyetler düşürülüyor.

Saydam: “Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza çözüm buldu”

Binalarında yapılan tadilat nedeniyle çıkan molozlar için Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Tadilata başladığımız gün itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Kendilerinden belli bir miktar, çok düşük bir fiyatla konteyner talep ettik. Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Evimizden çıkan molozları çuvalladık, konteynerimize bırakıyoruz. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yardımcı olmasını isteyen Saydam, “Çöplerin kenarlarına molozları koymayalım. Bu hiç hoş olmayan bir görüntü yaratıyor, çevre kirliliği yaratıyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)