MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BEBEKLERE MAMA DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınına karşı yeni bir sosyal destek paketi için düğmeye bastı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6-12 ay arasında olup da anne sütü alamayan, bu nedenle mama desteğine ihtiyaç duyan bebeklere ücretsiz olarak mama ulaştıracak. Böylece dar gelirli aileler bu zor süreçte mama masrafından kurtulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin mama desteği vereceği bebekler için hazırlanan pakette ayrıca bebek bezi, ıslak mendil, bebek sabunu ve bebek şampuanı da yer alacak.

YEREL 08.04.2020, 10:36
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN BEBEKLERE MAMA DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınının etkisinin azaltılması, yurttaşların bu süreçte zorunlu olmadıkça evden çıkmamasına destek verilmesi yönündeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Seçer, anne sütü alamayan 6 ila 12 aylık bebeklerin beslenme sorununun çözülmesine katkı sunacak yeni bir sosyal destek paketi için düğmeye bastı.

Bebeği sadece mama ile beslenebilen dar gelirli aileler Kriz Merkezi’ne başvurduğunda, bebeklerinin maması Büyükşehir Belediyesi ekiplerince evlerine teslim edilecek. Destekten yararlanan bebeklerin ailesine verilecek pakette ayrıca bebek bezi, ıslak mendil, bebek sabunu ve bebek şampuanı da yer alacak. Böylece, 6-12 ay arası bebeği bulunan aileler hem bu zor günlerde ekonomik olarak rahatlayacak hem de anne ve babaların evden çıkma gerekçelerinden biri daha ortadan kaldırılmış olacak.

Öncelik anne sütü. Bebek, süt alamıyorsa maması Büyükşehir’den

Bebek destek kampanyası ile ilgili bilgi veren Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, “Her annenin sütü kendi bebeği için en ideal besindir. Bebeğin ruh ve vücut sağlığı için yine en ideal besin anne sütüdür. İlk 6 ay anne sütü haricinde hiçbir besini önermemekteyiz” dedi.

Başkan Seçer’in öncülüğünde başlatılan kampanyanın anne sütü alamayan bebeklerin beslenmesine destek vermeyi amaçladığını ifade eden Atila, “6 ay ila 12 ay arasındaki bebeklerimiz için anne sütünün yeterli olmadığı durumlarda ya da anne sütü alamadığı durumlarda mama desteği sağlamak üzere bir kampanya başlattık” diye konuştu.

6-12 aylık çocukların beslenmesine mama takviyesi

Proje ile ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz da, “Pandemi dolayısıyla birçok ailenin ekonomik zorluk içerisinde olduğunu sahadan görüyoruz. Çünkü birçok aile böyle bir konuya hazırlıksız olarak yakalandı. Doğal olarak özellikle çocuklarının beslenmesi açısından da bir takım sıkıntılar olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Bu amaçla yapacağımız bu çalışmada, özellikle 6 ay ile 12 ay içerisinde olan çocuklarımızın beslenmesinde mama takviyesi şeklinde bir çalışma yapmak istedik. Mama verirken de bu çocuklarımız için çocuk bezi, ıslak mendil, sabun, şampuandan oluşan bir set hazırlamak istedik” dedi.

İhtiyaç sahipleri WhatsApp hattına yazabilecek

Gökayaz, 6 ay ile 12 ay arasında, anne sütü alamayan, mamayla beslenen bebeği olan ihtiyaç sahibi ailelerin Kriz Merkezi bünyesinde oluşturulan 0530 844 23 33 numaralı WhatsApp hattına yazarak destek talebinde bulunabileceğini kaydetti.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da, “Belediyemizin yürüttüğü bu kampanya ile umarım ilimiz sınırlarında yaşayan kadın ve çocuklarımız pandemi sürecinden en az etkiyle çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)