Mersin Büyükşehir Meski Laboratuvarı'nda Dezenfektan Üretip Halka Dağıtıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük önemi olan dezenfektan üretimine başladı.  İçinde sabun, el dezenfektanı gibi temizlik ürünlerinin yer aldığı sağlık paketlerini titizlikle hazırlayan Büyükşehir ekipleri, pakete konulan el dezenfektanlarını MESKİ laboratuvarlarında üretip, dolduruyor.

YEREL 07.04.2020, 09:30
Mersin Büyükşehir Meski Laboratuvarı'nda Dezenfektan Üretip Halka Dağıtıyor

Ekipler, yurttaşların ihtiyacını karşılamak için yüzbinlerce şişenin dolumunu ürünlere temas etmeden, tamamen steril koşullarda gerçekleştiriyor. Vatandaşların sağlığı için çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, yaklaşık 4 ton dezenfektan dolumu yapıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını mücadelesinde etkin bir rol üstleniyor. Büyükşehir, MESKİ laboratuvarlarında üretip, dolumunu gerçekleştirdiği dezenfektanları halka ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi, içinde sabun, maske, dezenfektan gibi hijyen ürünlerinin yer aldığı sağlık paketlerini titizlikle hazırlıyor. Pakete konulan el dezenfektanları MESKİ laboratuvarında, MESKİ bünyesinde hizmet veren personeller tarafından üretilip, dolduruluyor.

Ekipler, vatandaşların ihtiyacını karşılamak için yüzbinlerce şişenin dolumunu ürünlere temas etmeden, steril koşullarda gerçekleştiriyor. 

Ekipler hassasiyetle çalışıyor

Çevre ve kimya mühendisleri ile teknik uzman ve personellerin yer aldığı ekip, MESKİ laboratuvarlarında virüs tehdidine karşı hassasiyetle çalışıyor. Gelen talepleri hızlıca karşılayabilmek adına sistemli bir şekilde ve ürünlere temas etmeden çalışan ekipler, otomatik büretler ile dezenfektan şişelerinin dolumunu gerçekleştiriyor. Dolumu yapılan dezenfektan şişeleri, hijyenik olarak hazırlandıktan sonra halka ulaştırılıyor.

Vatandaşların sağlığı için çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, yaklaşık 4 ton dezenfektan dolumu yapıyor.
 

Yorumlar (0)