Menemen'de Çanakkale Zaferi Coşkusu

Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Menemen Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen kahvaltıda Şehit Aileleri ile bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ardından Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

YEREL 19.03.2017, 08:40 19.03.2017, 08:40
Menemen'de Çanakkale Zaferi Coşkusu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Şehitlerimiz hayrına lokma döktürüp Mevlid-i Şerif okutan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, akşam Ferhat Göçer konseriyle devam eden anma etkinliklerinde hemşerileriyle birlikte İzmir Marşı ve Gençlik Marşı’nı seslendirdi.

 

Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Menemen Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen kahvaltıda Şehit Aileleri ile bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ardından Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi’ndeki programa da katılan Başkan Tahir Şahin, Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda Şehitlerimiz hayrına lokma döktürüp Mevlid-i Şerif  okuttu.

 

Menemenliler Cumhuriyet Meydanı’na sığmadı

Çanakkale'de yazılan şanlı destan ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimizin yad edildiği etkinliklere Menemenlilerin ilgisi yoğun oldu. Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ferhat Göçer konserine katılan binlerce Menemenli, ünlü sanatçının seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülere büyük bir coşkuyla eşlik etti. Havai fişek gösterisi eşliğinde Ferhat Göçer ile birlikte İzmir Marşı ve Gençlik Marşı’nı seslendiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,  Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran hemşerilerine şöyle seslendi; “Menemen yine meydanlara sığmamış. Ben sizi sevmişim, siz de beni sevmişsiniz. Ne mutlu bize, birbirimizle özdeşmişiz artık.”

 

Başkan Şahin; “Dost, düşman böyle bilsin”

Ulu Önder Mutafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Cephesi’nde askerlerine söylediği  “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözünü hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti;Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşı’nda ne demişti; ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ demişti. ‘Çünkü bu zaman içerisinde arkamızdan gelecek olan vatandaşlarımız Türk Bayrağı’nı yere indirmeyecek, vatanı böldürtmeyecek’ demişti. İşte bu anlayışla yürüyen Türk Milleti, dünyada eşi benzeri görülmemiş Çanakkale Savaşı’nı büyük bir zaferle bitiriyordu. Bu anlayışla yine Kurtuluş Savaşı devam ediyor ve bu anlayışla kurulan laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyoruz. Herkes bunu dost, düşman böyle bilsin.”

 

Menemen’den ‘Hayır’ sesleri yükseldi

Son zamanlarda içeride ve dışarıda laik Türkiye Cumhuriyetine karşı, bayrağımıza karşı, devletimize karşı bir takım oyunlar oynandığını söyleyen Başkan Tahir Şahin’in Menemenli hemşerilerine yönelttiği “Laik Türkiye Cumhuriyeti’nden vazgeçecek misiniz? Devletimizi böldürecek misiniz? Vatanımızı böldürecek misiniz? Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın yanında sarı, kırmızı, yeşil bez parçası astıracak mısınız?”sorularının yanıtı ‘Hayır’ oldu. Başkan Şahin konuşmasını; “Allah hepinizden razı olsun. 16 Nisan hayırlı olsun” sözleriyle sona erdirdi.

Başkan Tahir Şahin konserin sonunda Ferhat Göçer’e hemşerileri adına Menemen’e özgü topraktan yapılmış vazo ve çiçek takdim etti. 

Yorumlar (0)