Mehmet Süne: Bucalılar kimin Atatürkçü olduğunu kimin Atatürkçü rolü yaptığını çok iyi biliyor

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi'ne ziyaret düzenledi.

YEREL 08.12.2018, 10:41 08.12.2018, 10:41
Mehmet Süne: Bucalılar kimin Atatürkçü olduğunu kimin Atatürkçü rolü yaptığını çok iyi biliyor

Önceki dönem CHP PM üyesi, Buca'da 3 dönem CHP İlçe Başkanlığı yapan ve CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi'ne ziyaret düzenledi. Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Süne; "16 yıllık AKP iktidarının uyguladığı politikalar Atatürk'ün izinden gitmenin gerekliliğini bir defa daha ortaya koydu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün isteğiyle kurulan fabrikalar tek tek bu dönemde özelleştirildi, köylü köyünden, okullar eğitimden, bürokrasi liyakatten ve devlet sosyal devlet olmaktan koptu." dedi.

 

"Her sıkıştıklarında Atatürkçü kesildiler"

İktidarın Atatürk'e ayyaş imasında bulunduğunu hatırlatan Mehmet Süne şu sözleri söyledi; "İktidar başı her sıkıştığında Atatürkçü gibi davranmaya başladı. En son Atatürk'e saldırmaya çalıştıklarında büyük tepki doğunca İsmet İnönü'ye saldırdılar, o da tutmadı. İşte bu yüzden Atatürkçü Düşünce Derneği'nin değeri daha da artıyor. Atatürkçülüğün, çağdaşlığın ve laikliğin en büyük koruyucusu Atatürkçü Düşünce Derneği'dir."

 

"Buca'yı Atatürk'ün izinde yöneteceğiz"

Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ten kopuk şekilde hayal dahi edilemeyeceğini Süne sözlerini şu şekilde bitirdi; "Atatürk'ün izinden çıkmanın, kurduğu cumhuriyeti tek adamlığa götürmenin ülkeyi nasıl kutuplaştırdığını, ülke ekonomisinin direği üretiminin nasıl baltalandığını, ülkenin geleceği eğitimin nasıl gericileştirildiğini görüyoruz. Bucalılar kimin Atatürkçü olduğunu kimin Atatürkçü rolü yaptığını çok iyi biliyor. Genel merkezimiz görev verdiği takdirde Buca'yı Atatürk'ün izinde daha da ileriye taşıyacağız."

Yorumlar (0)