Marmaris tüm belediyelere örnek olsun

Deprem riski taşıdığı için boşaltılan Marmaris Belediyesi’nin son misafirleri CHP Genel BaşkanYardımcısı Ali Öztunç ve CHP’li vekiller oldu.

YEREL 22.01.2021, 14:15
Marmaris tüm belediyelere örnek olsun

“Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın aldığı karar tüm belediyelere örnek olmalı” diye konuşan Öztunç’un “Yeni binanın açılışına da iktidar milletvekili olarak katılırız”şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Deprem riski taşıyan Marmaris Belediyesi ana hizmet binasındaki tüm birimler taşındı. Marmaris Belediyesi Ana Hizmet Binası, dün son misafirlerini ağırladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve JES’leri araştırmak için kurulan CHP Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret etti. Ziyarete Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğu, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Marmari İlçe Başkanı Zekican Balcı katıldı.

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMAK GEREK

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Başkan Mehmet Oktay’ı tebrik ederek depreme dayanıksız olan ana hizmet binasıyla ilgili aldığı yıkım kararının tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.

“Darısı diğer başkanlarımızın başına” ifadelerini kullanan Öztunç, “Bu bina 50 yıldır Marmaris’e hizmet ediyor, deyim yerindeyse kahrını çekiyor. Tabi artık depreme dayanıklı olmadığı yönünde bir takım raporlar var. Bu nedenle sayın başkanımız buranın yıkılmasına dair haklı bir karar almış. Ben kutluyorum ve hayırlı olsun diyorum. Türkiye bir deprem ülkesi ve bu gerçeği unutmamamız lazım. Fay hatlarının olduğu her yerdeki yapı stoklarını incelememiz lazım. Marmaris Belediyesi yapı stoklarını incelemiştir ve önce işe kendi binasından başlamıştır. Belediye başkanı ilk kendi makamının olduğu binayı depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkma kararı almıştır. Bu bir başarıdır bu yüzden kutluyorum ve darısı diğer belediye başkanlarımızın başına diyorum. Özellikle Ak Partili belediye başkanlarının, hükümetin ve AKP iktidarının bir an evvel ülkemizin yapı stoğunu incelemeleri lazım. Fay hatlarının olduğu yerdeki binaların risk analizlerinin mutlaka çıkarmaları gerekiyor. Buraların daha sonra insanlarımıza mezar olmaması için gereğinin yapılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İZMİR DEPREMİ SÜRECİ HIZLANDIRDI

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da depremin bölgeminizin bir gerçeği olduğunu hatırlatarak vatandaşlardan da kendi binalarını depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde inceletmelerini istedi. Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü; “Önemli bir olaya şahitlik ediyoruz aslında. İzmir depreminden sonra hizmet binamızda yaptırdığımız testlerde binamızın ne yazık ki depreme dayanıksız olduğu raporlarla ortaya çıktı. Normal şartlarda zaten belediye hizmet binamızı farklı bir bölgede yenileme düşüncemiz vardı. En son raporla birlikte bu süreç de hızlanmış oldu. Çünkü hiçbir mesai arkadaşımızın en ufak bir zarar görmesi vicdanımızın kaldırabileceği bir durum değildir. Bu nedenle hızlı bir şekilde tahliye işlemlerine başladık. Deprem bu bölgemizin bir gerçeği. Belediye olarak da bir takım hazırlıklarımız var. Vatandaşlarımızdan kendi yapılarını da inceletmelerini istiyoruz. Çünkü bildiğimiz gibi deprem değil bina öldürüyor. Biz kendi binamızdan başladık. Umarım herkese örnek oluruz.”

İKTİDAR MİLLETVEKİLİ OLARAK GELİRİZ

Yeni belediye binasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, yaklaşık 2-2.5 yıl içinde yeni hizmet binasını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Bunun üzerine Ali Öztunç da “Bir erken seçim olmazsa biz 2023 seçimlerinden sonra açılışı yaparız. İnşallah milletvekili arkadaşlarımızla iktidar partisinin milletvekilleri belki bakanları olarak burada bulunuruz. Bakanlar düzeyinde de buraya gelir açılışı gerçekleştiririz” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)