Marmaris SMA hastası Ayaz için tek yürek oldu

Marmaris’te yaşayan Mehtap ve Sinan Ünen çiftinin SMA Tip2 hastası 22 aylık bebekleri Ayaz’ın tedavisi için büyük bir kampanya düzenlendi.

YEREL 31.05.2021, 15:55 31.05.2021, 15:59
Marmaris SMA hastası Ayaz için tek yürek oldu

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen canlı yayında sanatçılardan siyasilere, iş insanlarından sporculara kadar yüzlerce kişi Ayaz için seferber oldu. Programa ünlü sanatçılar Onur Akın, Fatih
Erkoç, Cemal Hünal da telefonla bağlandı.

Amerika’da yapılacak tedavi için 24 ay kriteri bulunan SMA hastası Ayaz’ın kampanyası 13 ay önce başladı. Bugüne kadar toplanması gereken paranın yüzde 75’i toplandı. Ancak bu sürede 22 aylık olan Ayaz’ın bir an önce tedavi olabilmesi için geri kalan parayı toplamak amacıyla Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay öncülüğünde bir kampanya başlatıldı. Pazar günü de ‘1 top dondurma 50 lira’ sloganıyla canlı yayında kampanya düzenlendi.
Marmaris Kent Konseyi, ÇYDD, ADD, gönüllüler ve yerel sanatçıların destek verdiği kampanya Marmaris Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Siyasetçiler, yerel yöneticiler, turizmciler, küçük esnaf, sanatçılar, sporcular yayına katılarak Ayaz’a desteğini açıkladı. Marmarisli yerel sanatçılar da Ayaz için sahne aldı.

AYAZ’I AMERİKA’YA GÖNDERECEĞİZ

Yayının ilk dakikalarında Ayaz da annesi ve babasıyla sahneye çıktı. Burada yaptığı konuşmada tüm destek verenlere teşekkür eden Anne Mehtap Ünen, “Ben Ayaz’ın Marmaris sokaklarını tekerlekli sandalye değil, yürüyerek gezdiğini görmek istiyorum. Diğer çocuklar gibi koştuğunu, bisiklete bindiğini, yüzdüğünü hayatını neşeyle yaşadığını görmek istiyorum. Bunun için az çok demeden destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Canlı yayına telefonla bağlanan Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise “Bugüne kadar Ayaz için çok fazla etkinlik gerçekleştirdik. Ufak bir yanlış anlamadan dolayı kampanyanın tamamlandığını düşünürken yeniden başladık. Ama bu durum bizim asla umudumuzu yok etmedi. Şimdi hızımızı arttırıp SMA’ya karşı kazanacağız. Ayaz’ı Amerika’ya göndereceğiz” dedi.

DESTEK TELEFONLARI YAĞDI

Canlı yayına sadece Marmaris değil Türkiye’nin dört bir yanından destek geldi. Ünlü sanatçılar Onur Akın, Fatih Erkoç, Cemal Hünal da canlı yayına bağlanarak Ayaz’ın yanında olduklarını açıkladı ve destek istedi. Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Aslan, Burak Akburak, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Berna Sukaş, İYİ Parti GİK Üyesi Sevin Çağlayan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Belediye Başkan Yardımcıları, iş insanı Ethem Dirvana ve onlarca kişi canlı yayına katılarak bağışta bulundu.

Yorumlar (0)