banner773

Marmaris İnönü caddesi yenileniyor!

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İnönü Caddesi’nde yenileme çalışması başlattı. Altına çelik hasırlı beton döküldükten sonra asfaltlanacak olan caddede ayrıca bisiklet yolu ve cep otoparkları da yapılacak. Çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 1 Nisan’da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

YEREL 07.01.2021, 14:03 07.01.2021, 14:06
Marmaris İnönü caddesi yenileniyor!

Marmaris Belediyesi, ilçede yol yapım, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürerek kentin çehresini değiştirmeye ve prestijli yollar kazandırmaya devam ediyor. Marmaris’te bozuk yol ve kaldırım bırakmamak için aralıksız çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şimdi de İnönü Caddesi’nde çalışmalara başladı.

AĞAÇLAR PARKLARA NAKLEDİLDİ

Hatipirimi Mahallesi İnönü Caddesi ile 146, 164, 170 sokakları da kapsayan 1.270 metre uzunluğundaki güzergahta Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol, üst yapı yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Çalışmalar başlamadan önce de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kaldırımlarda bulunan turunç ağaçlarının meyvelerini topladı. Budama yaptıktan sonra köküyle birlikte sökülen ağaçlar dikilmek üzere ilçenin farklı noktalarındaki parklara nakledildi.

BİSİKLET YOLU DA OLACAK

Toplam 20 bin m2’lik yol düzenlemesi kapsamında çelik hasırlı beton alt temel yapılmak suretiyle asfalt yol yapılacak. Ayrıca bisiklet yolu, cep otoparkları, çiçeklikler, görme engelli vatandaşların kent içerisinde güvenle hareket etmelerini sağlayacak hissedilebilir yüzey uygulamalı kaldırım çalışmaları ve rampaları, yağmur suyu tahliye hatları ve ızgaraları, yükseltilmiş yaya geçidi ve kasislerin yapımı gerçekleştirilecek.

1 NİSAN’DA BİTİRİLECEK

Çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Hatipirimi Mahallesi’nin ihtiyacı olan modern, kullanışlı ve estetik yolun yapımı bölgenin kimliğine katkıda bulunacağını belirterek, “İlçemiz sınırları dahilinde alt yapı hizmeti veren MUSKİ, ADM, TELEKOM gibi tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak yolu 1 Nisan’a kadar bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)