MALTEPE'DE 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEDİLER

Başkan Ali Kılıç, sanatçıları çalışmalarından ötürü tebrik etti. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Kılıç, “Topraklarımız üzerinde adına ne koyarsanız koyun yaşamını yitirmek zorunda kalan bütün kadın kardeşlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

YEREL 07.03.2017, 10:35 07.03.2017, 10:35
MALTEPE'DE 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEDİLER

Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önüne geçmek için hazırlanan “Yaşayan Kadınlar-Kadına Şiddete Hayır” isimli sergi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

 

 

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, sanatçıları çalışmalarından ötürü tebrik etti. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Kılıç, “Topraklarımız üzerinde adına ne koyarsanız koyun yaşamını yitirmek zorunda kalan bütün kadın kardeşlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 

 

KATLEDİLEN KADINLARIN HİKAYELERİ SERGİLENİYOR

Sergi, CHP Ataşehir Kadın Kolları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun katkısı ile geçtiğimiz yıl 6 Mart’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile İstanbul’da izleyicilerle buluşmuştu. Sergi, Ataşehir ve Kadıköy’ün ardından Maltepe Belediyesi’nin mart ayındaki sanat etkinlikleri kapsamında ziyaretçilerine kapılarını açtı. Sergide, kadın cinayetlerinin sembol isimlerinden Özgecan Aslan ve Ayşe Paşalı’nın da aralarında bulunduğu, ülkenin farklı köşelerinden kadınların resimleri, portre çalışmaları ve hayat hikayeleri izleyiciyle buluştu. Yağlıboya, karakalem, akrilik tekniklerle ve fotoblokla yapılan 14 sanatçının, 67 fotoğraf ve çalışması yer aldığı sergide, Cumhuriyet döneminde kadının bulunduğu konumu, günümüz kadın hakları ve konumu ile karşılaştıran eserler de yer aldı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasından sonra TBMM’de milletvekili olarak seçilen ilk kadın, belediye başkanı ve ilk milletvekili kadınların portreleri ve bilgileri de, izleyiciyle paylaşıldı. Sergi 12 Mart’a kadar Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir.

Yorumlar (0)