banner773

“Lüleburgaz kent ormanı hayaline kavuşuyor”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 20 yıllığına Lüleburgaz Belediyesi’ne kiralanan ve kente “Lüleburgaz Kent Ormanı” olarak kazandırılacak eski Hava Radar Komutanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Başkan Gerenli, Lüleburgaz Kent Ormanı ile birlikte kişi başına 3.19 metrekare olan yeşil alan miktarının 11.34 metrekare ile dünya ortalaması olan 10 metrekarenin üzerine çıkacağını söyleyerek, “Biz bunu hak ediyoruz. Lüleburgaz bunu hak ediyor” dedi.

YEREL 12.09.2020, 11:14
“Lüleburgaz kent ormanı hayaline kavuşuyor”

Lüleburgazlıların uzun yıllardır hayalini kurduğu “Lüleburgaz Kent Ormanı” projesiyle ilgili olarak Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli basın mensuplarıyla “Kent Ormanı’nda” bir araya geldi. Başkan Gerenli, tamamlandığında Lüleburgaz’ın kişi başına düşen yeşil alan miktarını önemli ölçüde artıracak projeyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“LÜLEBURGAZ BUNU HAK EDİYOR”

Başkan Gerenli, kentin dört bir yanında hayata geçirdikleri ve geçirecekleri çok sayıda park ve yeşil alan çalışmaları olduğunu hatırlatarak, Lüleburgaz Kent Ormanı ile birlikte Lüleburgaz’ın kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla Türkiye ve dünya ortalamasının üzerine çıkacağını söyledi. Başkan Gerenli, “Bunu hak ediyoruz. Lüleburgaz bunu hak ediyor” diye konuştu.

20 YILLIĞINA KİRALANDI

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve ekibinin yoğun uğraşları sonucunda kente kazandırılan Lüleburgaz Kent Ormanı’nın kente Lüleburgaz Belediyesi’ne 20 yıl süreliğine kiralandığını söyleyen başkan Gerenli, “Bu araziyi Lüleburgaz’a yakışır bir kent ormanı haline getireceğiz” diye konuştu.

YEŞİL ALAN ORTALAMAYI GEÇECEK

Lüleburgaz’ın halihazırda kişi başına 3,19 metrekare yeşil alanla dünya ve Türkiye ortalamasının oldukça altında olduğunu hatırlatan başkan Gerenli, ''Bizim için çok önemli bir işti. Burasıyla birlikte 3,19 olan kişi başına yeşil alan ve sosyal donatı alanı miktarımız buranın hayat geçmesiyle 11,34 metrekareye çıkacak. Bu rakamla bile dünya standartlarını yakalamış olacağız. Bitmeyecek, ortaya koymak istediğimiz projeler var. Hayata geçirilen, hayata geçirilecek olan ve yapım aşamasında çok önemli parklarımız, diğer yeşil alanlarımız var'' diye konuştu.

HER KESİME HİTAP EDECEK

Lüleburgaz Kent Ormanı’nın Lüleburgaz halkının kullanımında Lüleburgaz Belediyesi’nin ukdesinde olacağını söyleyen başkan Gerenli, ormana yapılacak yatırımlarla toplumun her kesimine hitap edileceğini kaydetti. Başkan Gerenli, Lüleburgazlıların nefes alacağı bir ortam oluşturacaklarını söyleyerek, “Buraya öncelikli olarak piknik alanları, mesire yerleri, kır bahçesi, kır lokantası, macera parkı, festival alanı ve bunun dışında paintball sahası, avcılık, atıcılık ve binicilik yapılacak yerler, yürüyüş ve koşu parkurları ve en önemlisi ki çocuklarımız, geleceğimiz onlara çok iyi bir gelecek bırakmamız gerekiyor, onlara doğa sevgisi, orman sevgisini aşılatacak doğa ile iç içe yaşamasını sağlayacak izcilik kamplarının yapılacağı, doğa ve izcilik bölümleri ve en sonunda da bir yapay gölet ile burayı taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK ETAP MAYISTA

Basın toplantısının ardından soru cevap kısmını geçen başkan Gerenli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Gerenli, “Kent Ormanı ne zaman tamamlanacak?” sorusuna, “Lüleburgaz Kent Ormanı 5 yıl içerisinde tamamen tamamlanacak. İlk olarak Lüleburgaz’daki STK’lar, paydaşlarımız, kısacası bütün halkımızı içine katarak büyük bir temizlik harekatı başlatacağız. Lüleburgaz Kent Ormanı önümüzdeki yıl Mayıs ayında piknik faaliyetlerine açılacak. Kademe kademe 5 yıl içinde diğer bütün donatılarımızı da tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)