banner773

Küba Devrimi Lideri Fidel Castro Anıldı

26 Kasım 2016 yılında hayatını kaybeden Küba Devrimi lideri Fidel Castro, Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Jose Marti Küba Dostluk Derneğinin düzenlediği etkinlikle anıldı.

YEREL 25.11.2019, 13:00
Küba Devrimi Lideri Fidel Castro Anıldı

Fidel Castro, Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD)’nin Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonunda düzenlediği etkinlikte ölümünün 3. yıl dönümünde anıldı. Anma etkinliğine, Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, Jose Marti Küba Dostluk Derneği Genel Sekreteri Hakan Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk konuşmayı yapan Büyükelçi Luis Alberto Amoros Nunez, Fidel Castro’nun fikirlerinin bugün çok daha gerçek olduğunu belirterek, “Fidel’in aramızdan ayrılmasından sonra Küba’da neler olduğu sorusuna yanıt olarak bugün Küba’nın her zamankinden daha Fidel’ci olduğunu söyleyebilirim. Castro bütün Kübalıların eseriyle her zamankinden daha bizimle. Bugünkü etkinlikle de, Fidelsiz Küba’da Emperyalizmin saldırıları karşısında direnemeyeceğini düşünenlere bir mesaj vermek isteriz: Küba’da ihanet olmayacak. Fidel’in bize bıraktığı yüce mirası korumayı her zaman bileceğiz.” dedi.

Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan ise konuşmasında, Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’i Konyaaltı Belediyesi’nde ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek, Küba Devrimi lideri Fidel Castro’yu ölümünün üçüncü yıldönümünde saygıyla andıklarını söyledi.

JMKDD Genel Sekreteri Hakan Bulut, “Fidel’in ölümünden sonra Küba halkının sloganlaştırdığı ‘Ben Fidelim’ bugün eğer ‘Fidel Halktır’a evrildiyse Küba Sosyalizminin yoluna devam edeceğine inanmak zorundayız. Emperyalizme karşı Küba halkıyla dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)