KREŞ ÖĞRETMENLERİ, “YENİ NESİL ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENİ OLMAK” SEMİNERİNE KATILDI

Kartal Belediyesi kreşlerinde görevli öğretmenler, “Yeni Nesil Çocukların Öğretmeni Olmak” adlı seminere katıldı.

YEREL 28.06.2019, 10:12
KREŞ ÖĞRETMENLERİ, “YENİ NESİL ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENİ OLMAK” SEMİNERİNE KATILDI

Türkiye’nin; bünyesinde en fazla kreş barındıran belediye müdürlüğü olmasının yanı sıra Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde çocukları; bilim, sanat, kültür, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında yetiştiren Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, kreş öğretmenlerine yönelik düzenli olarak verdiği seminerlerle eğitim kalitesinde de öncü olmayı sürdürüyor.

 

Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Merkez Kreş’te “Yeni Nesil Çocukların Öğretmeni Olmak” adlı bir seminer gerçekleştirildi. İstek Özel Uluğbey İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Fatma Nur Özçelik’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte görevli öğretmenler katılım sağladı.

 

Seminerde; nesiller arası farklar, yeni nesil öğretmenlerin taşıması gereken özellikler ve çocuklar ile nasıl iletişim kurulması gerektiği konuları öğretmenlere anlatıldı. Seminerde; X,Y ve Z kuşakları arasındaki farklar konuşulurken şu an çocuk olan ve “internet kuşağı” da olarak da adlandırılan, Z kuşağı çocuklarının davranış şekilleri ile günümüz dünyasını algılama şekilleri tartışıldı. Z kuşağına eğitim veren yeni nesil öğretmenlerin taşıması gereken özelliklere de değinilen seminerde, öğretmenlerin çocuklar ile iletişim kurma şekilleri konuşuldu.

 

İnteraktif şekilde ilerleyen seminerde kreş öğretmenleri; görüşlerini konuşmacı Fatma Nur Özçelik’e aktarırken, merak ettikleri noktalar ile ilgili de sorular sordu. Yaklaşık 2 saat süren seminer boyunca kreş öğretmenleri, yeni nesil miniklere karşı ortaya konması gereken tutum ve davranışlar ile ilgili güncel yaklaşımlar hakkında bilgi aldı.

 

Yaşadığı topluma duyarlı, faydalı ve bilinçli bireylerin yetişmesinin ancak erken yaşta verilecek doğru bir eğitimle mümkün olabileceğini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel: “Kartal Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimi için uyguladığımız eğitim kanallarının başına Atatürk ilke ve inkılaplarını yerleştiriyoruz. Bunun yanı sıra; sanat, spor, bilim, kültür ile hem kendilerine hem de yaşadıkları topluma geniş kapsamlı fayda sağlamalarını; analitik düşünmelerini ve okul başarısı için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlıyoruz. Bu noktada öğretmenlerimize de büyük görevler düşüyor. Bu bilinçle her biri birer eğitim neferi olan öğretmenlerimize düzenli aralıklarla seminerler düzenleyerek sadece Türkiye’de bir örneği daha bulunmayan kreş sayımızla değil, eğitim kalitemizle de vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)