Körüklü Otobüs Öğrencilerin Hizmetinde

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleri ile şehir merkezindeki toplu taşıma filosuna körüklü otobüs de eklendi.

YEREL 11.09.2019, 17:36
Körüklü Otobüs Öğrencilerin Hizmetinde

Üniversite öğrencilerinin, MAKÜ Örtülü Yerleşkesi’ne Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile taşınmasını sağlamak, öğrencilerin sorunlarını çözmek ve daha konforlu koşullarda ulaşımın sağlanması adına, yolcu kapasitesi daha fazla olan Körüklü Otobüsleri olasılık dahilinde değerlendirme çalışmaları başladı. Isparta Özel Halk Otobüslerinin Körüklü Otobüs, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in talebi üzerine Burdur’a getirilerek şehir merkezi ve İstiklal Yerleşkesi arasında deneme turuna çıktı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Zabıta Müdürü Şermin Cantürk, Burdur Halk Otobüsleri Kooperatifi Yetkilileri Ahmet Ali Bilgiç, Ahmet Gencer, Halil İbrahim Öcal, Alattin Gencer, Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Yetkilisi Mehmet Vanlıoğlu ile bir araya gelerek, Körüklü Otobüs’ün şehir merkezi ile MAKÜ İstiklal Yerleşkesi arasında yapılması planlanan ilk seyahatini incelediler.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Yeni eğitim - öğretim yılında Üniversite öğrencilerimizin özellikle en çok sorun yaşadığını düşündüğümüz ulaşım sorununu çözebilmek adına yine bir araya geldik. Bugün Isparta Belediyesi’nin Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile birlikte, ürettiği çözümlerden birisi olan Körüklü Otobüsü Burdur Üniversite öğrencilerinin taşınmasında denemek üzere, üniversite kampüsümüze seyahat ettik. Tabi bir takim önlemleri de beraberinde getireceğimiz çalışmayla birlikte, üniversite öğrencilerimizin daha konforlu. güvenli ve daha hızlı seyahat etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Halk Otobüsleri Kooperatiflerimize, zabıta müdürlüğümüze bağlı başkan yardımcımız ve üniversite yönetimimiz ile birlikte, bu sorunun kökten ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu

Yorumlar (0)