Konyaaltı Müzik Akademisi, Antalya’yı dünyada gururlandırdı

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi bünyesinde eğitim gören 10 öğrenci, müzik alanında dünyanın saygın uluslararası belgelendirme sistemi olan London Collage Of Music (LCM) sertifikası almaya hak kazanarak Antalya’nın gururu oldu.

YEREL 05.02.2021, 13:16
Konyaaltı Müzik Akademisi, Antalya’yı dünyada gururlandırdı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in ‘Konyaaltı’nda Müzik Var’ projesi kapsamında hayata geçirdiği Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Müzik Akademisi öğrencilerinden 10’u, 21 kişilik kontenjana sahip Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girmeyi başarırken, 3 öğrenci de Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarını kazandı. Çalışmalarını büyük bir azimle sürdüren Müzik Akademisi öğrencileri, uluslararası bir kuruluştan son derece önemli bir sertifika almayı başardı. Müzik alanında dünyanın en saygın uluslararası belgelendirme sistemi olan London Collage Of Music (LCM) sınavına keman, piyano, flüt ve bateri branşlarında hazırlanan 10 öğrenci, bu sertifikayı kazanarak önemli bir başarı yakaladı.
 

BAŞKAN ESEN: GURURLANDIK

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya’nın gururu olan Müzik Akademisi öğrencilerini tebrik etti. Öğrencileri eğitim gördükleri Kadın Sanat ve Eğitim Lokali’nde ziyaret eden Esen’i öğrenciler, Vivaldi’nin ‘D Majör’ eseriyle karşıladı. Öğrencileri alkışlayan Başkan Esen, onlara başarı belgesi verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Esen, onların başarılarıyla gururlandırdıklarını söyledi. Başkan Esen, “Çevreniz tarafından takdir edilmek, başarılı olmak çok önemlidir. Sizin gibi pırıl pırıl çocukların başarılı hocalarla birlikte doğru yolda yürüdüğünü görmek bizleri gururlandırıyor. Sizi her gördüğümde duygulanıyorum, mutlu oluyorum. Türkiye’de çağdaşlık adına yapılan her çalışmayı destekliyoruz. Başarılarınızla bizlere ve ailelerinize mutluluk kaynağı olacaksınız” dedi.

LONDON COLLAGE OF MUSİC (LCM)
LCM sertifika sınavı, her yıl İngiltere’den gelen komisyon tarafından yetkili sınav merkezinde yapılır. Bu yıl ise sınav pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. LCM sertifikası, aynı zamanda tüm dünyada geçerliliği olan bir enstrüman sertifikasyonudur. Kendi alanında yetkin olan komisyon üyeleri her yıl dünyanın 250 merkezinde bu sınavları yapmaktadır. LCM eğitim metotları özel olarak hazırlanmış müfredatlara dayanmakta olup sınavlar, enstrümanlara göre ayrı ayrı hazırlanmış kitaplarla yapılmaktadır. Bu eğitim sadece enstrüman eğitimini temel almayıp, müzikal teori, teknik ve tarih de içermektedir. Bu sınavlara girerken, iyi enstrüman hakimiyetinin yanı sıra güzel bir müzik tarihi ve teknik bilgiye sahip olunmalıdır. Her kurun bir yıllık eğitime denk geldiği eğitim, toplam 8 kurdan oluşmaktadır. 8 kuru tamamlayan öğrencilere aynı zamanda dünyanın her yerinde geçerli lise düzeyinde konservatuvar bitirmiş statüsü verir. Sonrasında istenildiği takdirde ön lisans, lisans ve yüksek lisans için diploma sınavlarına girilebilir.

Yorumlar (0)