Konyaaltı Belediyesi Orkestrasına BAKA’dan Destek

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in talimatıyla kurulan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, Müzik Akademisi Kurulum Projesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’ndan hibe almaya hak kazandı.

YEREL 07.11.2019, 16:45
Konyaaltı Belediyesi Orkestrasına BAKA’dan Destek

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Konseriyle ilk kez sahne alan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, Antalyalılardan da büyük beğeni almıştı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in “Müzik dolu Konyaaltı” projesi kapsamında oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, müzik okulu olma yolunda ilk adımını attı.

BAKA’DAN 300 BİN LİRA HİBE


“Engelli Korosu, Yetenek Sınavına Hazırlık Kursu ve Oda Orkestrasına Müzisyen Yetiştirme ve Ritim Grubu” başlıklarından oluşan Müzik Akademisi Kurulum Projesi ile BAKA’ya başvuruda bulunan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, bu projeyle 300 bin lira hibe almaya hak kazandı.

ODA ORKESTRASI BENİM GURURUM


“Sokakta müzik var” düşüncesiyle yola çıktıklarını ve “Müzik dolu Konyaaltı” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kurdukları “Oda Orkestrası” ile çok sesli müziğe geçiş yaptıklarını ve müziği sokağa taşıdıklarını söyledi. Başkan Esen, Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrasının ilk olarak Konyaaltı Kent Meydanında ardından da Beach Parkta kelimenin tam anlamıyla halkla iç içe konserler verdiğini dile getirdi. “Sonrasında ise ilk kez Cumhuriyet Konseriyle sahne aldı.” diyen Başkan Semih Esen Müzik Akademisi Projesiyle BAKA’dan hibe almaya hak kazanan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrasının bu başarısını taçlandıracağını kaydetti.

Başkan Esen şöyle konuştu; “BAKA’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Teklif Çağrısı kapsamında ‘Konyaaltı Müzik Akademisi’ projemiz destek almaya hak kazanmıştır. Bu proje ile Belediyemiz tarafından temin edilecek gerekli tüm müzik enstrümanları ve bünyemizde yer alan uzman kadromuz ile yetenekli vatandaşlarımıza müzik eğitimi verilecek. Böylece sosyal ve ekonomik hayata katkılarının da artırılması sağlanacak. Konservatuvar, Güzel Sanatlar Lisesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bilim Sanat Merkezi Müzik Bölümlerinde eğitim almak isteyen gençlerimize hazırlık aşamasında destek verilecek. Oluşturulacak senfoni orkestrası ve engelli korosu çalışmaları ile yeteneklerini sergileyecekleri ortam yaratılmasının yanı sıra toplumumuz, mümkün olduğunca çok müzikle buluşturulacak. Projemiz, sanat dallarından biri olan müziğin insan zihin ve beden sağlığına; okul, iş ve aile hayatı verimliliğine olumlu etkileri konusunda toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık da sağlanmış olacaktır. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.”  

BAŞKAN SEMİH ESEN’E TEŞEKKÜR


Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası Şefi Buket Güzel ise Başkan Semih Esen’in direktifleriyle kurulan ve kendine yeni bir misyon edinen Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrasının BAKA tarafından da kabul edilen Müzik Akademisi Kurulum Projesiyle bir marka olacağını söyledi. Buket Güzel, her daim destek olan ve yeni projeler için teşvik eden Başkan Semih Esen’e de teşekkür etti.

Yorumlar (0)