Konyaaltı Belediyesi, ‘Nazım’ı 118. yaşında andı

Yazar Yaşar Kemal'in "En Büyük Şairimiz" adlı makalesinde, "Büyük halk ozanlarının son büyük halkası" dediği dünya şairi Nazım Hikmet, doğumunun 118. yılında, Konyaaltı Belediyesi tarafından sergi ve konserle anıldı.

YEREL 16.01.2020, 12:20 16.01.2020, 12:22
Konyaaltı Belediyesi, ‘Nazım’ı 118. yaşında andı

Şiirleri neredeyse tüm dillere çevrilmiş olan dünya şairi Nazım Hikmet, doğumunun 118. yılında, Konyaaltı Belediyesi tarafından sergi ve konserle anıldı. Sanat Yönetmeni Şebnem Bahar ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen Nazım ve Celile Hanım Resim Sergisinde, Nazım'ın annesi ilk Türk ressamlarımızdan Celile Hanım'ın eşsiz eserleri ve dünyanın dört bir yanından ünlü karikatür sanatçılarının "Nazım" temalı eserleri yer alıyor. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan sergi açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhamı Kaplan, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Cengiz, Nazım Hikmet’in öz yeğeni Arzu Yaltırım İmamoğlu, sanatçı Ege ismiyle bilinen Levent Ak ve çok sayıda davetli katıldı.

“Dövüşebilirim, doğru bulduğum, güzel bulduğum, haklı bulduğum her şey için dövüşebilirim. Yaşım başım buna engel değil” diyen Nazım Hikmet’in sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Semih Esen, şunları kaydetti, “Bizi bu gün buraya çok güzel bir vesileyle toplayan Nazım Hikmet’i rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Bu gün 118 yaşında ve hala dövüşüyor karanlıkla onu anlamamızı, aynı yolda yürüdüğümüzü, bu gün tekrar beraberce anlamak için buradayız. Bizler Türkiye’nin aydınlık bir ülke olmasını istiyoruz. Bizler Türkiye’nin insan hakları ve özgürlüklerde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmasını istiyoruz. Üretmesini ve ürettiğini adaletli bir şekilde paylaşmasını istiyoruz. Bizler Türkiye’nin çocuklarımız için daha yaşanılabilir daha mutlu bir ülke olmasını istiyoruz. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, hepimiz bu davanın neferiyiz. Tüm yoldaşlarıma selamlarımı sevgilerimi sunuyorum.” Başkan Semih Esen konuşmasının ardından sergide emeği geçen isimlere plaket takdimi ile kahve fincanı hediye etti.

“19 karikatür, 12 resim ve bir de Nazım Hikmet’in cezaevinde yapmış olduğu el oyması ahşap heykelin yer aldığı sergi, 18 Ocak Cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak. Tüm Antalyalıları bu sergiye bekliyorum” diyen Semih Esen, Nazım ve Celile Hanım Resim Sergisi sonrasında davetlilerle birlikte, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi Tarık Akan Salonunda, Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ve Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisinin birlikte hazırladığı Nazım Hikmeti Anma Konserini izledi. Konserde sahne alan Ege ve Ümit Burak Tekinay, “Nazım'ın Şiirlerinden Bestelere” konseriyle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yorumlar (0)