banner773

Konyaaltı Belediyesi Ev Sahipliğinde 'YAPEX'

Kültür Mirasını Koruma teması ile bu yıl 10.su düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, Konyaaltı Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı.

YEREL 06.11.2019, 15:10
Konyaaltı Belediyesi Ev Sahipliğinde 'YAPEX'

10. YAPEX Restorasyon Fuarı, Konyaaltı Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. ‘Kültür Mirasını Koruma’ teması ile düzenlenen fuarın açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Çevre ve Kültür Değerlendirme Koruma ve Tanıtma Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari eserlerin restorasyonu, korunması ve geleceğe aktarılmasında bu gibi fuarların önem taşıdığını dile getiren Başkan Semih Esen, “Benim bireysel düşüncem, insanların geleceklerine verdikleri önem, geçmişlerine gösterdikleri saygıyla orantılıdır. Eğer geçmişimize saygı duymuyorsak, geleceğimize de yeterince önem vermiyoruz anlamına gelir. Dolaysıyla böyle bir birlikteliğin, böyle bir araya gelişin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem toplumun yaygın kesimlerinde geçmişe ve tarihe, tarihin günümüzdeki mevcutlarına saygıyı yayma anlamında, hem de bunu en ideal şekilde nasıl gelecek nesillere getiririz, bunu nasıl koruruz anlamında bilgi alış verişi anlamında son derece önemli buluyorum. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Hele hele son dönemde restorasyon ile ilgili son derece kötü örnekleri gördükten sonra bu tür bir araya gelişlerin çok çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmişi geleceğe taşımak adına yapılan bazı restorasyonları üzüntüyle izliyoruz. Bunların önüne geçirecek olan da elbette Atatürk’ün bizlere gösterdiği ilim ve akıldır. Geçmişi geleceğe taşıma konusunda da yeni teknoloji ve yeni fikirlerin birlikte kullanılması bize bu kötü örneklerden kurtulma imkanı verecektir. Umuyoruz fuar çok güzel şeylere vesile olur. Huzurlu, mutlu ve sonunda da başarılı bir fuar olmasını diliyorum.” dedi.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdele kesimiyle fuarın resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Başkan Semih Esen, protokol üyelerini ve davetlileri Konyaaltı Belediyesi standında misafir etti. YAPEX Restorasyon Fuarı, 8 Kasım Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak.

Yorumlar (0)