Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

YEREL 09.01.2021, 12:41
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Esen'in o mesajı:

Değerli Basın Emekçisi,

Aydınlık geleceğin unsurlarından birinin basın özgürlüğünden geçtiğini biliyoruz. Çünkü sizler, halkın gözü ve kulağısınız. Sizin haberleriniz sayesinde toplum aydınlanıyor ve yönünü belirliyor. Ancak bu süreçte yaşadığınız sıkıntıları görüyor ve biliyoruz. Sizler sıkıntı yaşayınca toplumumuz da aydınlanma anlamında karanlıkta kalıyor. Gazetecilik mesleğini onurlandırmak için kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü coşkuyla kutlamak isterdik ancak basın özgürlüğünde yaşanan gerilemeler, kutlamayı gölgede bırakıyor. Bunun en yakın örneğini 26 gün yayın yapabilen, ancak ekonomik ve siyasi baskılar nedeniyle kapanmak zorunda kalan Olay TV’de gördük.

Gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri basın özgürlüğü ile ölçülmektedir. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye’nin, maalesef son sıralarda gösteren verileri endişe ile takip ediyoruz. Güzel ülkemiz, bu tabloyu hiç hak etmemektedir. Doğru, tarafsız ve ilkeli anlayışla yapılan haberleri son yıllarda parmakla gösterir hale geldik. Karamsar bir tablo çizilse de umudumuz hiç sönmeyecek. Umarım ve dilerim ki gazeteciler kalemini kullanırken, fotoğraf makinesinde deklanşöre basarken, kameradaki kayıt düğmesine dokunurken hiçbir zorlukla karşılaşmasın.

Yaptığı haberler nedeniyle işsiz kalan gazetecilerin olmadığı, gerçekleri göstermek isteyen basın çalışanlarının tehditlere maruz kalmadığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamayı gönülden istiyorum. Tavrımız ve duruşumuz, her zaman basın özgürlüğünden yana olacaktır. Sizi saygıyla selamlar, tarafsız habercilik anlayışının hiç sönmediği günler diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutlarım.

Yorumlar (0)