banner773

Kontrollü kentleşmeden vazgeçmeyeceğiz

Konyaatı'ında hızlı nüfus artışının beraberinde getireceği çarpık kentleşme sorunlarına önceden önlem alacaklarını ifade eden CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, "Konyaatı'nda sağlıklı kentleşmenin sürmesi vazgeçilmezimiz olacak" dedi

YEREL 15.03.2019, 15:12 15.03.2019, 15:12
Kontrollü kentleşmeden vazgeçmeyeceğiz

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) düzenlediği 'Millet İttifakı Merkez İlçe Belediye Başkan Adaylarının Kendi İlçesine Ait Vizyon ve Projeleri' toplantısına CHP Parti Meclis Üyesi Çetin Osman Budak, CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, CHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal, CHP Döşemealtı Belediye Başkan adayı Turgay Genç ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç katıldı. Toplantıda projeleri hakkında bilgi veren Esen'e ANSİAD üyeleri sorular sorarak Konyaaltı'nda önümüzde ki dönem yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

YERİNDE BÜTÇE HARCAMASI

Belediye bütçe kullanımında ayağı yere basan bir anlayışla hareket edeceklerini ifade eden Esen, "Hangi kamu kurumunu yönetirseniz yönetin eğer doğru bir planlamayla bütçe harcaması yapamıyorsanız başarısız olmanız kaçınılmaz olur. Bu, iş dünyasında da böyledir. Ayağı yere basan sermaye yönetimi. Biz, neyi nereye ve niçin harcadığımızın bilincinde olarak çalışmalar yapacağız. Yapacağımız birçok projede eğer prosedür engeli çıkmazsa Avrupa fonlarından hibe yoluyla bütçe ayarlayacağız. Böylece belediyenin kasasında para çıkmamış olacak" diye konuştu.

DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE ŞEFFAFLIK

Belediyeciliği döneminde üç şeyden asla ödün vermeyeceklerini dile getiren Esen, "Çalışmalarımızda üç şeyden ödün vermeyeceğiz; dürüstlük, çalışkanlık ve şeffaflıktan. Biz bu doğrultuda hareket ettiğimiz sürece vicdanımız rahat bir şekilde kafamızı yastığa koyacağız. Bunun yanında Konyaaltı'nın kırsal mahallelerinde, oranın halkının ihtiyaç ve taleplerini karşılacak şekilde imar planı yapacağız. Ve bu imar planını hazırlarken de halkımızla birlikte kararlar alacağız. İnsanlarımıza eşit şekilde yaklaşacağız. Çünkü hizmette ideoloji olmaz. Türkiye'nin mevcut siyasetinden şikayet ettiğimiz hiçbir şeyi yapmayacağız. Yepyeni bir anlayış ve hizmet modeli benimseyeceğiz" şeklinde konuştu.

ANTALYA’YA DA DEĞER KATACAĞIZ

Konyaaltı’na yapacakları projelerin aynı zamanda Antalya’ya da değer katacağını ifade eden Esen, “Projelerimizi hazırlarken sadece Konyaaltı’nı değil Antalya’yı da düşünerek hazırladık. Örneğin yapacağımız kütüphane veya otizm merkezi gibi. Bunun yanında Antalya kültür ve sanat anlamında hak ettiği yerde değil. Bunu düşünerek Konyaaltı Tiyatrosu yapacağız. Temel belediyecilik hizmeti olan yol, kaldırım ve asfalt gibi çalışmaları zaten yapacağız. bunlar bir belediyenin temel görevidir. Ancak bunun yanında kente değer katacak projeler yapmadığınız takdirde bir anlamı olmaz. Biz bu anlamda çalışmalar yapacağız” dedi.

Yorumlar (0)